Şehr-i Yaman Medeniyetler Korusu 5 Dilde Konser Verdi

Adıyaman Valiliği bünyesinde kamu çalışanlarının katılımı ile kurulan, Şehr-i Yaman Medeniyetler Korosu 5 dilde konser verdi. Adıyaman Valiliği bü…

Şehr-i Yaman Medeniyetler Korusu 5 Dilde Konser Verdi

Adıyaman Valiliği bünyesinde kamu çalışanlarının katılımı ile kurulan, Şehr-i Yaman Medeniyetler Korosu 5 dilde konser verdi. Adıyaman Valiliği bünyesinde yaklaşık 3 aydır çalışmalarını sürdüren Şehr-i Yaman Korosu Adıyaman Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda muhteşem bir konser verdi. Düzenlenen konsere, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Vali Yardımcısı Murat Süzen siyasi parti temsilcileri, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adayı İbrahim Halil Fırat, STK temsilcileri, kurum müdürleri, öğrenciler ve birçok vatandaş katıldı. Türkçe, Kürtçe, Arapça, Zaza’ca, Süryani’ce gibi farklı dillerde Anadolu’nun Türkülerini seslendiren 50 kişilik koroda öğretmen, asker, polis, doktor, bankacı gibi farklı kurumlarda çalışan memurlar yer alıyor. Merkez Anadolu Lisesi müzik öğretmeni olan Hülya Temel tarafından yönetilen Şehr-i Yaman Medeniyetler Korosu’nun konserinde farklı dillerde birbirinden güzel parçalar seslendirildi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “Adıyaman çok kültürün ve medeniyetin yaşandığı bir ilimiz olduğu için bugünde amacımız bu kültürlerin bu medeniyetlerin yaşamış olduğu şehirde çok kültürlüğü çok sessizliği vatandaşımızla duygusal olarak paylaşmak ve gerçekten güzel oldu. Bu koro yeni oluşuyor inşallah bundan sonra alevisiyle, sünnisiyle, süryanisiyle, zazasıyla, hep birlikte çok sessizliğe inşallah müzikle hitap edeceğiz, ülkeye hitap edeceğiz. Buradan huzuru barışı göndereceğiz inşallah” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X