Şehzade Harun Osmanoğlu Muradiye Külliyesi’ne ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak özgün kimliğiyle buluşan Muradiye Külliyesi, muhteşem mimarisi ve ruhaniyetiyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Şehzade Harun Osmanoğlu Muradiye Külliyesi’ne ziyaret

Osmanlı Hanedanı’ndan 34. Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamid Han’ın 3. kuşak torunu şehzade Harun Osmanoğlu, eşi Farizet Osmanoğlu, oğulları Orhan Osmanoğlu ve Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile birlikte Bursa’da Muradiye Külliyesi’ni ziyaret etti. 

Ailesiyle birlikte gerçekleştirdiği gezi kapsamında, Bursa’yı daha yakından tanıma şansı bulan Harun Osmanoğlu, restorasyonunun tamamlanmasıyla ziyarete açılan Muradiye Külliyesi’ni ziyaret etti. Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesinde önemli bir değer olan Muradiye Külliyesi, Harun Osmanoğlu’na ve ailesine duygusal anlar yaşattı.

Şehzade Harun Osmanoğlu, Bursa’da anılarının tazelendiğini belirtirken; oğlu Orhan Osmanoğlu Muradiye Külliyesi’nin restore edilip ziyarete açılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Osmanoğlu, Muradiye Külliyesi’ne büyük önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi de tarihi değerin restorasyonundan dolayı tebrik etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X