Şeker Fabrikası için ortak girişim

Susurluk Şeker Fabrikası’nın tekrar faaliyete geçirilmesi yönünde Bursa ve Balıkesir yöresinden belediye başkanları, ziraat odası başkanları, AK Parti ilçe başkanları ile bölge çiftçilerince başlatılan ortak girişimler sürüyor.

Şeker Fabrikası için ortak girişim

Bölge hayvancılığına pancar küspesi temin etmesi ile de ülke hayvancılık ve sütçülüğü adına önem taşıyan Susurluk Şeker Fabrikası’nın tekrar faaliyete geçirilmesi adına harekete geçen ve bölge dinamiklerinden temsilcilerin yer aldığı ortak platform, Karacabey’de geçtiğimiz ay yapılan toplantının ardından bu kez de Susurluk’ta biraraya geldi.

Toplantıda pancardan üretilen şekerin sağlık ve istihdamın yanısıra bölge hayvancılığına yaptığı katkılar ve pancar kotalarının artırılması ile pancarın alternatif ürün olmasının önemi anlatıldı.

Pancar ekicisi ilçelerden yaklaşık 100’e yakın katılımcının hazır bulunduğu toplantıda konuşan  Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “En başta insan sağılığını korumak adına, bölge istihdamına katkı sağlamak adına, sütçülük ve hayvancılığın gelişimi adına, alternatif bir ürün olan pancar kotalarının artırılarak Şeker Fabrikası’nın çalıştırılması gerekiyor” dedi.

Toplantıda, konunun Ankara’da bakanlıklar düzeyinde dile getirilmesi ve fabrikanın tekrar çalışır duruma geçirilmesi için girişimci heyetin oluşturulması kararlaştırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X