Şeker hastaları için diyabet okulu

Çekirge Devlet Hastanesi’nde diyabet hastalarını ve hasta yakınlarını bilgilendirmek amacıyla “Diyabet Okulu” hizmete açıldı.

Şeker hastaları için diyabet okulu

Spor hekimi, endokrinoloji uzmanları, diyabet hemşiresi ve diyetisyenden oluşan ekip tarafından verilecek eğitimler 10 hafta sürecek. Okulda hastaların ve yakınlarının insülin yapımı, ilaç etkileşimleri, beslenme, şeker hastalığının yan etkileri ve yapılacak egzersizler ile ilgili bilgiler veriliyor. 

Şeker hastalarının istedikten sonra her konuda başarılı olabileceklerinin altını çizen Uzm.Dr. Mutlu Güneş, “Diyabet, vücutta pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda ortaya çıkan bir hastalık olduğunu söyledi. Güneş bu hastalığın ileri dönemlerinde görme kaybı, böbrek fonksiyonlarının bozulması, kalp krizi, duyu organlarında hissizlik, kilo verememe gibi sonuçlar görülmekte olduğunu belirterek, bu nedenle verdiğimiz eğitimlere sadece diyabet hasta ve yakınlarını değil, tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz ”dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X