Şeker: Kamuda masum kişiler de açığa alınıyor

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY örgütü mensubu olmayan masum kamu çalışanlarının da açığa alındığına dikkat çekerek “Örgütle hiçbir bağlantısı olmayan masum kamu çalışanlarının da açığa alındığını görm

Şeker: Kamuda masum kişiler de açığa alınıyor

Darbe girişimi sonrası kamuda yaşanan açığa alınmaları değerlendiren Şeker,  devletin, darbe girişimcilerinin ve kamu içindeki destekçilerinin temizlenmesi, ilişki ağının çökertilmesi, kamu gücüyle halka darbe indirilmesinin önünün kesilmesi, cuntacılarla ilişkisi olanlar varsa bunlar hakkında gerekli hukuki ve idari işlemin yapılabilmesi için hukuken açığa alma işlemine müracaat edebileceğini belirterek, “Olağanüstü hallerde bu tür durumlar olağandır. Elbette devlet ve onu temsilen yetkili makamlar uygulanacak kararları, yapılacak her tür iş ve işlemleri anayasanın verdiği yetkiler çerçevesinde, çizilen sınırlar içerisinde sonuna kadar kullanmalıdır Bazı kamu kurumlarında, FETÖ ile mücadele etmek yerine, hesap görülmek istenen kişileri görevden uzaklaştırma, masum insanları tabelaya yansıtmayla, kamuoyuna paralelle mücadele numarası yapılmaktadır. Paralel olmadığı açıkça bilinen masum insanların idari tasarruf adı altında bu nazik dönemde görevden uzaklaştırarak, ‘itibar suikastı’ ile kendi kişisel hesabını, maalesef milletin hesabının üstünde tutmaktadır. Paralel ihanet çetesinin bütün uzuvlarının koparılması, tüm uzantılarının sökülüp atılması, hakkın teslim, adaletin tesis edilmesi gereken bu netameli dönemde, bazıları şahsi hesaplarını görmek için bulanık suda ava kalkışmış, süreci zehirlemiş, verilen mücadelenin mukaddesatına zarar vermiştir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X