Şeker: Masada mücadelemizi vereceğiz

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, 20 milyon kişiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Şeker: Masada mücadelemizi vereceğiz

Toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen olarak her zaman kamu çalışanlarının haklarını savunmak için mücadele ettiklerini hatırlatan Şeker, “İstediğimizi alamadığımızda sendika olarak, alanlara nasıl indiğimizi herkes biliyor” dedi. 

Memur-Sen olarak toplu sözleşmede 2016 yılının ilk 6 aylık döneminde yüzde 8, ikinci 6 aylık döneminde de yüzde 8 ve 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL zam istediklerini belirten Şeker, “Ayrıca 2015 yılı ekonomik büyüme oranının yüzde 50’si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar da refah payı artışı ve enflasyon farkı istiyoruz. 2017 yılında da ilk 6 ayda yüzde 7, ikinci 6 ayda yüzde 7 ve 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere taban aylığına da 100 TL zammın yanı sıra 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar refah payı artışı ve enflasyon farkı istiyoruz. Aile, yol, yemek yardımları ve bunların yanında onlarca sosyal, ekonomik ve özlük haklarıyla ilgili gerçekçi taleplerde bulunmaktayız” diye konuştu.  

Dünyaya gelen bir memur çocuğunun değerinin bir manda yavrusu veya bir buzağı kadar değerinin olamadığının altını çizen Numan Şeker, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hayvancılığa teşvik kapsamında buzağı başına 110, anaç manda bakımı için 400, doğan malak başına ise 150 TL yardımda bulunuyor. Ancak bir kamu çalışanın çocuğu doğduğunda 30 TL yardım veriyor. Kamu çalışanın memur çocuğunun değeri bu ülkede maalesef bir malak ya da bir buzağı kadar etmiyor” dedi. Kamu görevlilerinin iş güvencesinden de Memur-Sen’in vazgeçmeyeceği en önemli kırmızı çizgisi olduğunu belirten Şeker, “Sendikamız, iş güvencesine dokundurtmamanın yanında bütün kamu görevlilerinin istihdam türü yönüyle iş güvencesine sahip olması da en büyük hedefi. Bu çerçevede Memur-Sen, yakın geçmişte 4/B ve 4/C kapsamında istihdam edilen kamu görevlilerinin kadroya geçirilmesini, yıl boyunca istihdam edilmelerini sağladı. Bu yılda sendika olarak hem 4/B ve 4/C için kadro isteyeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X