Şeker pancarı üreticisi endişeli

Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu, geçtiğimiz yıllarda yaprak lekesi hastalığı yüzünden yaşanan yüksek verim kayıpları ile bölgede bitme noktasına gelen şeker pancarı üretiminin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı t

Şeker pancarı üreticisi endişeli

AYHAN FİDAN

Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Denetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca, yapılacak değişikliklerin şeker sanayisi ile şeker pancarı tarımına ve çiftçiye darbe vuracağını ifade etti.

Karahasanoğlu ve Karaca, söz konusu tasarının yasalaşması halinde nişasta bazlı şekerlerin kotasının tamamen kaldırılacağını ifade etti. Hasan Karahasanoğlu ve Nuri Karaca, şeker pancarında uygulanan kotadan dolayı çiftçi istediği kadar üretim yapamazken, taslağın yasalaşması ile çiftçinin zor durumda kalacağını kaydetti.

“NBŞ KOTASI DEVAM ETMELİ”

Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu ve Denetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca, söz konusu yasa tasarısı ile kota uygulaması kaldırılacak olan NBŞ şeker ve mısır şurubunu ABD’nin kısıtladığını, Fransa, Hollanda ve İngiltere’nin ise yasakladığını kaydetti. Karahasanoğlu ve Karaca, “Ülkemizde ise tüm bunlar görmezden gelindiği gibi üretiminin serbest bırakılması planlanıyor. NBŞ kotalarının tamamı için kota uygulamasının mevcut haliyle devam ettirilmesi gerekiyor” diye konuştular.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X