Sekiz kadından biri ‘meme kanseri’

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi çeşitli etkinliklerle vatandaşlar kanser hastalıkları konusunda bilgilendirmeye devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre yılda ortalama 7 milyon insan kanser hastalığı dolayısıyla hayatını kaybederken, bunla

Sekiz kadından biri ‘meme kanseri’

Amaçlarının bu ay içinde olabildiğince çok insana ulaşarak meme kanseri taraması ve muayene için sağlık merkezlerine ve hastanelere müracaat etmesini sağlamak amacıyla olduğunu belirten Onkoloji Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Oktay Çelik, meme kanserinden korunma, belirti ve tedavi konusunda uyarılarda bulundu.

2004 yılından itibaren 1-31 Ekim Meme Kanseri hakkında farkındalığı artırmak amacıyla etkinlikler düzenlendiğini belirten hastane yöneticisi Çelik, “Farkındalığın artması önemli çünkü her 11 dakikada 1 kadın meme kanserinden hayatını kaybederken, her 3 dakikada 1 kadına ise meme kanseri tanısı konuluyor. Ülkemizde her 8 kadından biri meme kanserine yakalanıyor” dedi.

 

Çelik, “Memesinde sert çevreye yapışmış kitle, kanlı meme başı akıntısı, meme cildinde portakal kabuğu görünümü ve meme başında çökme olan kadınların paniklemeden en yakın ilgili uzmana müracaat etmeleri gerekir. Meme kanserinden korunmak için 20 yaşından sonra her kadının, kendi kendini muayene etmeli ve 3 yılda bir hekim muayenesine gitmeli. Özellikle 40 yaşından sonra mamaografi ile meme kontrolü için KETEM ve hastanelere müracaat etmelerini öneriyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X