Sekreterya makul istek

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, A Haber kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Sekreterya makul istek
Arınç, “Öcalan’a sekreterya iddiasını hükümet sözcüsü olarak doğrulayabilir misiniz?” sorusu üzerine şunları söyledi:
 
‘Doğrulamam. Çünkü böyle bir şey yok. Adına sekreterya dersiniz ama başka bir yöntem olabilir. Öcalan “ben burada yalnızım” diyor. “Süreç devam ettikçe ne karar aldığınızı takip etmem lazım” diyor. Bu haksız bir talep değil bana göre. Kendisine bazı imkanların hukuk içinde Adalet Bakanlığımız gerekli olanı yapacaktır. Sekreterya, bizim sekreterlerimiz gibi adaya gitmesi her gün Öcalan’la görüşülmesi gibi bir şey değil. Cezaevinin kendi şartları içinde olabilecek bir şeydir. Bu bence makul bir istektir.
 
YENİ ZİYARETÇİLER…
 
İmralı Adası’na farklı mesleklerden insanların gitmesi Akil İnsanlar toplantısında da gündeme gelmişti. Bunların arasında gazeteciler de olabilir başka isimler de olabilir. Bu da bence makul bir taleptir. Bugün sadece HDP gidiyor. Avukatları görüşebilir, yakınları görüşebilir. Onun dışında da Adalet Bakanlığı’nın izniyle milletvekilleri ve özel izinli olanlar gidebilir.’
 
Arınç, erken seçim konusunda, ‘Gündemimizde yok ama Nisan sonu olmasında makul bir gerekçe olması durumunda sakınca yok’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X