Seks skandalı davasında inanılmaz karar

Reşit olmayan Kerime el-Mahrug’la ilişkiye girmekle yargılanan Berlusconi’ye, üst mahkemede beraat kararı çıkmıştı. Yargıtay da bu kararı onadı.

Seks skandalı davasında inanılmaz karar

İtalya’da Yargıtay, eski Başbakan Silvio Berlusconi’ye ‘Rubygate’ davasında üst mahkemece verilen beraat kararını onadı.

 

Yargıtay 6. Ceza Dairesi’nde görülen duruşma yaklaşık 10 saat sürerken, gece yarısı 4 yıl süren ve kamuoyunda ‘Bunga Bunga’ ya da ‘Rubygate’ adıyla bilinen dava sürecine noktayı koyan karar açıklandı.

Reşit olmadığı dönemde Faslı Kerime el-Mahrug ile para karşılığı ilişkiye girmek ve onu tutuklu bulunduğu karakoldan salıverilmesini sağlamaktan yargılandığı davadan Haziran 2013’te aldığı 7 yıl hapis cezası, Temmuz 2014’te üst mahkemedeki temyiz davasında lehine beraatle bozulan Berlusconi’ye bir iyi haber de Yargıtay’dan geldi.

Yargıtay’daki duruşmada savcılığın, Berlusconi’nin suçlu bulunmasına yönelik talebi reddedildi. Yargıtay, 78 yaşındaki eski başbakan hakkında, ikinci dereceli üst mahkemede Temmuz 2014’te verilen beraat kararını onadı.

Berlusconi’nin partisi Forza Italia’nın kararı olumlu bulduğu belirtildi. Deneyimli siyasi liderin de yakın çevresine yaptığı ilk değerlendirmelerde, “kendisine göre kabusun bitmesinden dolayı memnuniyetini” dile getirdiği ve yeniden siyaset sahnesine girmeye hazır olduğunu ifade ettiği bildirildi.

Silvio Berlusconi’nin bu davayla ilgili ilk duruşması 6 Nisan 2011’de görülmüştü. 4 yıldır süren dava boyunca hem Berlusconi hem de Mahrug, cinsel ilişkiye girdikleri iddialarını reddetmişti.

 

İtalya’da hakkında açılan pek çok dava bulunan eski Başbakan Berlusconi, şirketi Mediaset ile Amerikan yapımı filmlerin alım-satımında vergi kaçırdığı gerekçesiyle aldığı 1 yıl hapis cezasını yaşı nedeniyle sosyal hizmet cezası olarak çekmiş ve bu cezasını geçen hafta tamamlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X