Sektörel ihtiyaca göre meslek liseleri açılacak

Bursa’da düzenlenen ‘Mesleki Eğitim İstişare Toplantısı’na katılan Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, bundan sonra meslek liselerinin farklı bir boyut kazanacağını söyledi. Her sektör ve ilin ihtiyacına göre me

Sektörel ihtiyaca göre meslek liseleri açılacak

“Örneğin Bursa otomotiv sektöründe ilerde olduğu için buraya otomotivle ilgili meslek lisesi yaptık. Denizli, tekstil alanında ilerde olduğu için orada da tekstil alanında okul açılacak. Antalya’da turizm, başka bölgede tarımla ilgili okullar açılacak. Mesela Antalya’da uçak teknolojileri alanıyla ilgili tematik bir meslek lisesini geçtiğimiz günlerde açtık. Bunun gibi sektörün arzuladığı, nitelikli işgücü yetiştirecek okul sayısını ülke genelinde yaygınlaştırmak istiyoruz.” 

Meslek liselerinin yönetim yapısını da anlatan Gülay, şunları söyledi:

“Okul, devletin olabilir. Ancak sektör olduğu için bu okullar var. Bundan dolayı bu okullar oluşturuldu. Yeni uyguladığımız mesleki eğitim modelinde okul müdürü ve öğretmenler okulun eğitiminden sorumlu olacak. Bu meslek liselerinde ilçe milli eğitim müdürünün başkanlığında bir yönetim kurulu oluşturulacak. Yönetim kurulunda sektör temsilcileri, sanayi odası temsilcisi, ticaret odası temsilcisi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yanı sıra İşkur ve belediye temsilcisi olacak. Yönetim kurulu, okulu müdürle birlikte yönetecek. Burada okuyan çocuklarımız otomotiv sektöründe stajlarını ve uygulama eğitimlerini planlayacaklar. Yönetim kurulumuzdaki sanayicimiz isterse kendi yetiştirdikleri öğrencileri işyerlerinde istihdam edecek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X