Sektörlere güven arttı

Temmuzda sektörlere güven arttı. Endeks hizmet sektöründe yüzde 5,3, perakende sektöründe yüzde 3,9, inşaat sektöründe ise yüzde 2,5 yükseldi.

Sektörlere güven arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin sektörel güven endekslerini açıkladı. Buna göre, haziran ayında 95,75 olan hizmet sektörü güven endeksi, yüzde 5,3 artarak temmuz ayında 100,86 değerine yükseldi. Hizmet sektörü güven endeksindeki artış, son üç aylık dönemde iş durumunun iyileştiğini, hizmetlere olan talebin arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde de hizmetlere olan talebin artacağını öngören girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre, hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde 9,1 artarken, iş durumu endeksi ise yüzde 3,8 artış gösterdi.

SATIŞ BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

Söz konusu ayda perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 3,9 artarak 103,56 değerine çıktı. Perakende ticaret sektöründe temmuzda geçen aya göre, iş hacmi-satışlar endeksi yüzde 5,6, mevcut mal stok seviyesi yüzde 2,8 ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksi de yüzde 3,5 arttı.

KAYITLI SİPARİŞLER ARTTI

Temmuzda inşaat sektörü güven endeksi de yüzde 2,5 arttı. Geçen ay 80,94 olan inşaat sektörü güven endeksi, temmuzda 82,95 değerine yükseldi. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi yüzde 2,9 ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi de yüzde 2,2 artış gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X