Sektörlere güven azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı.

Sektörlere güven azaldı

Buna göre, ağustosta 99,99 olan hizmet sektörü güven endeksi, eylülde 99,67 değerine düştü. Hizmet sektörü güven endeksindeki azalış, gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talebin artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. 

Son üç aylık dönemde iş durumunun iyileştiğini ve hizmetlere olan talebin arttığını değerlendiren girişim yöneticisi sayısı ise arttı. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde 2, iş durumu ve hizmetlere olan talep endeksleri de sırasıyla yüzde 2,2 ve yüzde 2,8 azaldı. 

PERAKENDEDE % 4,6 DÜŞÜŞ

Söz konusu ayda perakende ticaret sektörü güven endeksi de yüzde 4,6 düşerek 96,27 değerine geriledi. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre mevcut mal stok seviyesi yüzde 4,4 arttı, iş hacmi-satışlar ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 9,3 ve yüzde 8,9 azaldı. Ağustos ayında inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 2,1 düşüş kaydetti. 

Geçen ay 82,10 olan endeks ağustosta 80,37 değerine geriledi. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi yüzde 0,4 arttı, toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi yüzde 3,7 azaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X