Sektörü daha yukarı taşıma hedefi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) kimya sektörü firmalarının yer aldığı 22. Meslek Komitesi, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Kimya Bölümü öğretim üyeleriyle bir araya geldi.

Sektörü daha yukarı taşıma hedefi

Altıparmak Temsilcilik Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, BTSO olarak hayata geçirdikleri projelerin kent ekonomisine ve firmalara büyük güç kattığını söyledi. Çalışmalarını komitelerden gelen talepler doğrultusunda ortaya koyduklarını belirten Duran, ”Üniversitelerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz işbirlikleri sayesinde sektörümüzü daha üst noktaya taşıma gayretindeyiz” dedi.

Sektörün teknoloji ağırlıklı olduğunu ifade eden Duran, ”Türkiye’de toplam 23 bin işletmemizde 300 bin kişi istihdam ediliyor. Teknoloji odaklı bir sektör olsak da istihdam oranımız yüzde 9 seviyelerinde. Sektörümüz için Ar-Ge çok önemli. Bu kapsamda en baş aktör üniversitelerimiz. Bizler de sanayicilerimiz ve üniversitelerimizin kaynaşmasını sağlamalıyız” diye konuştu.

Kimya Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çopur da, BTÜ’nün araştırma üniversitesi olma yolunda çalışmalarının başladığını dile getirdi. Üniversite sanayi işbirliğinin sektörün geleceği olan öğrencilere de anlatılması gerektiğini kaydeden Çopur, öğrencileri bu bilinçle yetiştirmek istediklerine işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X