Selami Yıldız’dan beraberlik çağrısı

Türk Polis Teşkilatı 10 Nisan’da kuruluşunun 171. yıldönümünü kutlama hazırlanırken, Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız dün OLAY MEDYA’nın konuğuydu. Mustafa Özdal’ın hazırlayıp sunduğu Gündemin Getirdikleri Programı’na da katılarak soruları yanıtlayan Yı

Selami Yıldız’dan beraberlik çağrısı

14 aydır Bursa’da görev yapan Emniyet Müdürü Selami Yıldız, büyükşehirler yaşanan son terör saldırılarıyla emniyet teşkilatı olarak kentte alınan önlemleri anlatarak söze başladı. Şehrin her üç giriş ve çıkışında 24 saat boyunca uzun bir süredir denetim yaptıklarını, bu yol kontrollerinin süreceğini belirterek, ‘Vatandaşlarımızın yaşam hakkını tehdit eden her unsura karşı bizim tedbir geliştirmemiz gerek. Bu kapsamda, şehrin üç girişinde yol kontrollerimiz var. Uygulamalarımız şüpheli araç ve şahıslar ile eşkallar üzerinde 24 saat boyunca devam ediyor. Vatandaşlarımız bu çalışmalardan oldukça memnun’ dedi.

TERÖRÜN AMACI BELLİ

Emniyet Müdürü Yıldız, terörün temel amacının korku ve panik yaratmak olduğunu da vurgulayarak, ‘Teröre karşı tedbiri en üst düzeyde almak lazım. Vatandaşlarımızın can güvenliği için AVM’lerde de görevlilerimiz bulunuyor. Kentteki 13 kadar AVM’de görevlendirdiğimiz polislerimiz özel güvenlik görevlilerine çanta aramaları, şüpheli şahıslar ve araçlar konusunda destek oluyor. Aynı zamanda onları bilinçlendirerek katkı sağlıyorlar. Buradaki görevlilerimiz de işlerinin başında olmaya devam edecekler’ şeklinde konuştu.

BİRLİK-BERABERLİK ŞART

Terörle mücadelede vatandaşlara ve basına da büyük görevler düştüğüne dikkat çeken Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü. ‘Terörün amacına ulaşmaması için ülkemizde birlik ve beraberlik önemlidir. Basına da görev düşüyor. Ancak, bir de sosyal medya dediğimiz dipsiz bir kuyu var karşımızda. Gerekli gereksiz paylaşımlar yaparak vatandaşları korku ve paniğe sürükleyenler oluyor. Sosyal medyada paylaşılan her bilginin doğru olmadığını tespit ediyoruz. Tarih, zaman yer ve plaka verilerek paylaşımlar yapılıyor. Bunların bazıları kasıtlı, bazıları kastı aşan paylaşımlar. Sosyal medya aracılığıyla piyasaya sürülen işte bu bilgiler korkuya neden oluyor. Vatandaşlarımızı bu bilgileri aldığında öncelikle emniyet birimleriyle paylaşmasını istiyoruz’.

BURSALILARA TEŞEKKÜR

Terörle mücadelede vatandaşın desteğinin önemine de değinen Yıldız şunları söyledi: ‘Bursalılar şüpheli her durumu bizlerle paylaşıyor. Bununla ilgili olarak kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ciddi destek alıyoruz. Bu desteklerine devam etsinler. Buradan her vatandaşımıza bir kez daha çağrı yapıyorum. Halkımız, şüpheli gördüğü her durumu 155’e bildirsin. Vatandaş desteği olmadan terörle mücadele zor. Onların mutlaka desteğini almalıyız.’

 

PARALEL ÖRGÜTLE SAVAŞ

Paralel Devlet Yapılanmasıyla ilgili olarak Bursa’da da operasyonlar yapıldığını ve soruşturmaların halen sürdüğünü dile getiren Emniyet Müdürü Selami Yıldız, ‘Bir ok şehirde olduğu gibi Bursa’da da FETÖ örgütüne yönelik soruşturmalar devam ediyor. Bunlar adli çalışmalar. Cumhuriyet Savcılarımızın talimatıyla yürütülen operasyonlardır. Elbette ki devam de edecektir. Paralel yapılanmayla ilgili bazı kurumlara kayyum atandı. Bunların hepsi polisin kendi başına aldığı tedbirler değil, hukuka uygun mahkemece alınmış kararlardır.  

Terör propagandası yada terör örgütü adına faaliyet yapan hangi kurum ve kuruluş olursa olsun herkese yönelik aynı eylemler hukukun gerektirdiği ölçüde yapılır. İlimizde de terör örgütü faaliyeti yapan ister siyasi parti yetkilisi, ister tüzel kişi olsun mücadelemiz sürecektir. Ayrıca, Üniversitemizi karıştırmaya çalışanlara yönelik de tedbirlerimizi alıyoruz. Biz hukuk devletiyiz kurallara göre iş yapıyoruz, yaptığım işler Türkiye’de yasaların öngördüğü ölçüde bir mücadeledir’ şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X