Selçukbey’e mahalle konağı

Yıldırım Belediyesi, Selçukbey Mahallesi’nde çocuklardan yetişkinlere, gençlerden kadınlara toplumun tüm kesimlerine hitap edecek mahalle konağının inşasına başladı.

Selçukbey’e mahalle konağı

İlçedeki her mahalleye modern ve çok işlevli mahalle konakları kazandıran Yıldırım Belediyesi, Selçukbey Mahallesi’ndeki konağın yapımına başladı. Vatandaşlarım ihtiyaçlarını karşılayacak modern bina mahalleye artı değer katarak günlük yaşamı kolaylaştıracak. İnşasına başlanan mahalle konağı 375’i kapalı 75’i açık olmak üzere toplamda 450 metrekarelik alanda yer alacak ve içerisinde muhtarlık odası, 4 adet YIL-MEK eğitim kursları ve YIL-MEK Okul Öncesi sınıfları yer alacak. Selçukbey Mahalle Konağı’nın mahalle sakinlerinin günlük hayatlarını büyük ölçüde kolaylaştıracağını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mahallemize kazandıracağımız konak sayesinde eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerle vatandaşlarımızın sosyal yaşantısına önemli bir ivme kazandıracağız” dedi.

Yıldırım Belediyesi tarafından inşası başlanan konak hakkında bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Selçukbey mahallemizde bulunan mahalle konağımız 2 katlı olup içerisinde YIL-MEK kursları ve okul öncesi eğitim sınıfları yer alacak. İhtiyaca göre içerisinde değişiklik yapacağımız revizyon çalışmalarımızı da bir yandan devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Amaçlarının mahalle kültürünü Yıldırım’da yaşatmak olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Bizim kültürümüzde mahalleler, birlik, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel göstergesidir. İlçemiz genelinde yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmalarında mahalle kültürünün canlandırılması ve yaşatılması öncelikli hedefimizdir. Bu sayede hemşehrilerimiz arasında oluşturacağımız ‘yaşadığı yere aidiyet duygusu’ sayesinde Yıldırım’ı ideal şehir konumuna getireceğiz” şeklinde görüşlerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X