Selden zarar gören asfalt yenileniyor

Osmangazi Belediyesi, selden zarar gören İvazpaşa Caddesi’ni onarıyor.

Selden zarar gören asfalt yenileniyor
Bursa’da geçen hafta sonu aşırı yağışlar cadde ve sokakların zarar görmesine sebep oldu. Özellikle Uludağ eteklerinden il merkezine doğru akan sular İvazpaşa Caddesi üzerindeki beton parke taşlarını söküp yolu kullanılmaz hale getirirken, cadde üzerinde çökmelere sebep oldu.
 
Osmangazi Belediyesi, yaşanan sel felaketinin ardından yolların daha sağlam hale getirilmesi için asfaltlama çalışmaları başlattı.
 
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye başkan yardımcıları ile birlikte cadde üzerinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
 
Küresel ısınma sonucu iklimlerin değiştiğini ve bununda doğal afetlere sebebiyet verdiğini belirten Başkan Dündar, “Yaşanan selin boyutunu hep birlikte gördük. Bursa’da daha önce hiç karşılaşmadığımız görüntülere tanık olduk. İnsanlar sel sularında sürüklendi. Osmangazi Belediyesi olarak gerek alt yapı, gerek üst yapı konusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ancak doğanın muhteşem gücü insanoğlunu çaresiz bırakabiliyor. Yaşanan sel felaketi özellikle İvazpaşa Caddesi’nin büyük zarar görmesine sebep oldu. Sel sularının beton parke taşlarını sökerek kullanılmaz hale getirdiği cadde üzerinde vakit kaybetmeden çalışmalara başladık. Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde caddeyi asfaltlayarak daha sağlam bir hale getireceğiz” dedi.
 
İvazpaşa Mahallesi Muhtarı Halil Özyılmaz ve Mollafenari Mahallesi Muhtarı Yusuf Maraba, özellikle vatandaşlar tarafından atılan çöplerin rögarları kapadığını ve bu durumun da sele zemin hazırladığını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X