Selülitle savaşınıza yardım edecek 10 tavsiye

Çoğu kadının ortak derdi selülitler doğru beslenme ve etkili egzersizlerle yok olabiliyor. İşte sizi selülitlerinizden kurtaracak öneriler…

Selülitle savaşınıza yardım edecek 10 tavsiye

Hemen hemen her kadının kâbusu, selülitler! Kiloyla ilgisi olmayan ve kolaylıkla ortaya çıkan selülitleri yok etmek sanıldığı kadar kolay değil. İşte bu savaşta size yardım edebilecek önemli ipuçlarından bazıları…

 

Bol bol su için

Su içmek, ödem atmanın ve vücudunuzdaki şiş görünümlerin azalmasının en büyük destekçisidir. Kilo vermeye yardımcı olur ve metabolizmayı hızlandırdığı için selülitli bölgelerde de yağ yakımını kolaylaştırır.

 

Yağlı besinleri hayatınızdan çıkarın

Selülit oluşumunun en önemli sebeplerinden biri de yağlı besinler tüketmektir. Kızartma ya da bol miktarda yağ kullanılarak yapılan yemekler yerine ızgara ya da haşlanmış yemekleri tercih edin.

Hayatınıza hareket katın

Selülit oluşumuna ortam hazırlayan en önemli etkenlerden biri hareketsizliktir. Selülitlerin en çok ortaya çıktığı bacak ve basen bölgeleri uzun süre hareketsiz kalırsa bu bölgelerde selülitli dokunun oluşması çok kolay olur. Eğer düzenli olarak spor yapmaya başlarsanız, bu bölgelerde kas oluşumunu sağlayabilir ve böylece selülitlerinizden kurtulabilirsiniz.

 

Alkol, sigara ve kahve tüketiminizi azaltın

Bu ürünler vücutta su tutulmasına sebep olur ve selülitli görünümü büyük ölçüde arttırır. Alkol, sigara ve kahveyi bırakın ya da tüketiminizi azaltın.

 

Masaj yapın

Selülitli bölgelere sık sık masaj yaparak bu bölgelerdeki kan akışını hızlandırın. Masaj yaparken çeşitli bitkisel yağlar kullanabilirsiniz. Bu yağlar sayesinde vücudunuzun daha nemli ve canlı görünmesini de sağlayabilirsiniz.

 

Sıcak ve soğuk su uygulaması yapın

Kan akışınızı hızlandırmanın bir diğer yolu da selülitli bölgelere arka arkaya sıcak ve soğuk su uygulaması yapmak. Özellikle sabahları bu uygulamayı yaparsanız, güne kan dolaşımınızı hızlandırarak başlayabilirsiniz.

 

Dar giysilerinizi ve çok yüksek topuklu ayakkabılarınızı rafa kaldırın

Bu tip ürünler kan dolaşımınızı yavaşlatacak ve selülit oluşumuna ortam hazırlayacaktır.

 

Keseleme yapın

Bu işlem de kan dolaşımını hızlandıracak, selülitli bölgelerdeki gözenekleri açarak derinin daha rahat nefes almasını sağlayacak ve üzerinde pürüzlü görünümün azalmasına yardımcı olacaktır.

 

Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin

Yeşil sebzeler, lifli gıdalar ve çok şeker içermeyen besinleri tüketmeye özen gösterin. Ekmek ya da unlu mamuller yerine kepekli ya da tam buğday unlu olanları tercih edin. Çok geç saatlerde yemeyin ve porsiyonlarınızı küçültün.

 

Doktorunuzla konuşun

Bölgesel zayıflama ve selülit giderme için kullanılan özel tedaviler hakkında doktorunuza danışın. Bu konuda çeşitli kozmetik ürünlerden de destek alabilirsiniz. Ancak, bu tedavi ya da ürünlerin vücudunuzdaki olası etkileri için öncesinde mutlaka bir uzman ile görüşün.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X