Şemdinli şehitlerine veda

Hakkari Şemdinli’de patlayıcı yüklü araçla önceki gün düzenlenen terör saldırısında şehit olan 10 asker, Van’da törenle memleketlerine uğurlandı.

Şemdinli şehitlerine veda

Van Jandarma Asayiş Kolordu Filo Komutanlığı’ndaki törende müftü Nimetullah Arvas’ın okuduğu duanın ardından şehitlerden Uzman Çavuş Mustafa Dobur, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu, Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok ve Jandarma Er Eyüp Hacioğlu askeri uçakla memleketlerine uğurlandı. Diğer şehitler Piyade Asteğmen Ömer Baydili, Uzman Çavuş Bayram Aksu, Uzman Çavuş Ertan Bayraktar, Jandarma Onbaşı Evren Kara, Jandarma Er Erkan Özdemir ve Jandarma Er Latif Aşıkmuslu için de tören düzenlendi. Şehitlerin naaşları askeri uçaklara alınarak memleketlerine gönderildi. Şehitlerden bazıları dün toprağa verilirken, bazıları ise bugün defnedilecek.

SOYLU: YİĞİTLERE SÖZ…

Van’daki törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehitlerin geride bıraktığı mücadeleyi kararlılıkla yürüteceklerini, terörün sonunu getireceklerini söyledi. Şehitlere verdikleri sözü tutacaklarını kaydeden Soylu, şöyle devam etti: “Yiğitlerimize verdiğimiz bir söz var. Biraz önce onları buradan uğurladık. Sözümüz açık. Arkadaşları ve bizler görevi tamamlayacağız. Rahat olsunlar, rahat uyusunlar. Şimdi milletimizin desteğiyle birlikte bunlar nerede saklanıyorlarsa, inleri neredeyse bilinmelidir ki bunu bulacağız. Ama milletimizin, özellikle yöre halkımızın bize bu teröristlerin kimden beslendiği, nasıl destek aldığı ve nerede oldukları konusunda bizim bilgimiz dışındaki bilgi vermeleri önemlidir. Bu ihbarlar milletimizin bütünlüğü için ve terörle mücadelenin kararlılığı içindir. Başta da söylediğim gibi görevi tamamlayacağız.”

İÇİŞLERİ BAKANI OLAY YERİNDE… 

Bakan Soylu, daha sonra PKK’lı teröristlerin 5 ton patlayıcı yüklü kamyonetle saldırdığı Durak jandarma kontrol noktasına giderek, incelemelerde bulundu. Soylu, “Bu saldırı hain ve insanlıktan nasibini almamış sapkın bir eylemdir. Son dönemlerde, terör örgütüne katılım en alt dilimdedir ve en çok kaçış Kandil’dedir. Bu kararlılığımız devam edecektir. Hiç kimsenin endişesi olmasın görev tamamlanacaktır” dedi.

Bakan Soylu, patlama bölgesinde hayatını kaybeden ve önceki gece toprağa verilen Bahri Fırat’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu, çocuklarını kucağına alarak teselli etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X