Şemdinli’de köylüler terörü lanetledi

Hakkari’nin Şemdinli ilçe merkeziyle ulaşımları engellenen Konur Vadisi’nde yaşayan köy sakinleri, yol güzergahındaki köprülerin bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılamaz hale getirilmesi nedeniyle “teröre karşı tepki ve terörü lanetleme” yürüyüşü dü

Şemdinli’de köylüler terörü lanetledi

Bölücü terör örgütü mensuplarının yol güzergahındaki köprüleri kullanılamaz hale getirmesi nedeniyle Hakkari’nin Şemdinli ilçe merkeziyle ulaşımları engellenen Konur Vadisi’nde yaşayan köy sakinleri, “teröre karşı tepki ve terörü lanetlemek” için yürüdü.

Konur Vadisi’ndeki Konur ve Uğuraçan köyleriyle bu köylere bağlı Aktütün, Dereyanı ve Yeşilbayır mezralarından bir araya gelen yaklaşık 400 kişi, teröre karşı tepkilerini göstermek ve terörü lanetlemek maksadıyla dün 30 minibüsle Mehendi bölgesine hareket etti.

Köy sakinleri, burada araçlardan inerek tahrip edilen Mehendi-1 Köprüsü’ne doğru yürüdü.

Köylüler, teröristlerin, telsiz görüşmelerinden köprüleri ve GSM istasyonlarını bölge halkı olaylara tepkisiz ve isteksiz olduğu için tahrip ettiklerinin belirlendiğini kaydetti.

Bu arada, bölgeye gelen askerleri alkışlarla karşılayan köylüler, “En büyük asker bizim asker” sloganları atarak, güvenlik güçlerine sarılıp ağladı.

Örgütün gücü trafolara yetti

Bölücü terör örgütü mensuplarının, Mehendi bölgesinde gerçekleştirdikleri benzer eylemlerle, bölgenin genelinde halkı açlık ve yokluğa mahkum ederek kendi taraflarına çekmeye çalıştıklarını vurgulayan köylüler, Mehendi-Su Gediği istikametine hayvanlarını geçirmelerine, arazilerini, meralarını kullanmalarını engelleyen teröristlerin, Kürt kökenli vatandaşların yaşam haklarını kısıtladıklarını söyledi.

Ayrıca, trafoların yakılarak haber alma özgürlüklerinin gasbedildiğini belirten köylüler, Dağlıca’da kullanılamaz hale getirilen trafolar yüzünden 25 gündür enerjiden mahrum kaldıklarını ifade etti.

PKK köprüleri uçurdu, iş makinelerini yaktı

Alınan bilgiye göre, son dönemde gerçekleştirilen hava harekatları neticesinde daha önce hazırladıkları sığınak ve mevzilerinde barınamayan bölücü terör örgütü mensupları, askeri birliklerin uzak mesafeli atışlarına karşı sivilleri şiddet uygulayarak canlı kalkan olarak kullanmak maksadıyla meskun mahallerdeki halka karşı korku ve terör eylemlerini artırdı.

Bu kapsamda çok sayıda bölücü terör örgütü mensubunun, Konur Vadisi’nde toplandığına dair duyum alındı. Aktütün-Konur Vadisi’ne ulaşım halihazırda iki hat üzerinden yapılıyor.

Bu yollardan, Şemdinli-Beyyurdu-Su Gediği-Mehendi-Konur köyü hattındaki Mehendi-1 Köprüsü bugün, Şemdinli-Yaylapınarı-Gülkan Vadisi-Konur köyü güzergahında bulunan Gülkan Vadisi’ndeki köprü de 2 Eylül’de teröristler tarafından patlayıcıyla kullanılamaz hale getirildi.

Teröristlerin Gülkan Vadisi’nden geçen yolda çalışan özel firmaya ait iş makinelerinin 3’ünü 21 Ağustos’ta, diğer 2’sini de 2 Eylül’de tahrip etmesi nedeniyle yol yapım çalışmaları durdu.

Ayrıca, terör örgütü mensupları, Su Gediği bölgesinde bulunan GSM vericisini 22 Ağustos’ta patlayıcılarla ve yakarak kullanılamayacak hale getirdi, bu nedenle yörede yaşayanların cep telefonlarıyla iletişimi kesildi.

Teröristler, Mehendi bölgesinde gerçekleştirdikleri benzer eylemlerle, bölge genelinde halkı açlık ve yokluğa mahkum ederek, kendi taraflarına çekmeye çalışıyor. Baskı ve zulme karşın teröristlere destek vermeyen köylülerin de örgüt tarafından göçe zorlandıkları ve direnenlerin evleri, iş yerleri ve arabalarının yakıldığı tespit edildi.

İstihbarat raporlarında, teröristlerin boşalttığı bu köy ve mezralara ileriki aşamada Nasturileri, Mecusileri ve Yezidileri yerleştirmeyi planladıkları bilgisine yer verildi.

Halk, devletinin yanında

Daha önce telsiz görüşmelerine, bölücü terör örgütü mensuplarının bölge halkının olaylara tepkisiz kalması ve katılmaması nedeniyle duydukları rahatsızlık yansımıştı.

Ayrıca, teröristlerin telsiz konuşmalarında halkın çoğunluğunun devletin yanında olduğu izlenimine vardıkları ve bunun kendi amaçlarına hizmet etmediği yönündeki ifadeleri kayıtlara geçmişti.

Örgütün orta saha sorumlusu “Azad Siser” kod adlı terörist Ekrem Güney’in telsiz konuşmalarında ise Kandil’den eskisi gibi destek alamadıkları, Kandil ve civarına yapılan hava operasyonlarının Kuzey Irak’ta büyük tahribata ve kayba sebebiyet verdiği, bu durumun bölge halkı üzerinde kendi aleyhlerinde etki yarattığı ve halkın desteğinin neredeyse “Yok” denecek seviyeye geldiğine dair ibareler yer almıştı.

Güney’in “Yapılan başarılı/başarısız bütün eylemlerin iyi değerlendirilmesi, başarısız eylemler nedeniyle moral ve motivasyonun bozulmaması, hataların gözden geçirilerek başarıya odaklanılması gerektiği”ne ilişkin sözleri de telsiz kayıtlarına girmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X