‘Sempati duymamı beklemeyin’

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile çıkarıldıkları işlerine dönmek için 200 günü aşkın süredir açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için, “Evlat edinecek bir sempati içinde olmamı ki

‘Sempati duymamı beklemeyin’

RS FM’e konuşan Feyzioğlu, devletin açlık grevindeki kişilere müdahale etme yükümlülüğü olduğunu da belirterek, “Açlık grevi yapan kişi, bilincini kaybettiğinde, devletin ona ölmemesini sağlamak için müdahale etme yükümlülüğü var. Nuriye ile Semih’i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin” dedi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatlarının tutuklanmasını da değerlendiren Feyzioğlu, “Nuriye ile Semih adlı açlık grevi yapan kişilerin tutuklanan avukatlarının tutuklanma gerekçesinde, Nuriye ile Semih’in avukatı olmaları yoktu. Polisin öldürdüğü DHKP-C’li teröristin üzerinden çıkan listede adları geçtiği söyleniyor. Ben bu listenin değersiz olduğunu söyleyemem” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X