‘Sen Afrikalısın metroya binemezsin’

PSG-Chelsea Şampiyonlar Ligi maçı öncesi, İngiliz taraftarların Afrika kökenli bir yolcuyu metroya almaması tepkilere neden oldu.

‘Sen Afrikalısın metroya binemezsin’

Dün gece oynanan PSG-Chelsea Şampiyonlar Ligi maçı öncesi Paris metrosunda Chelseali taraftarların karıştığı büyük bir skandal yaşandı. 

Maçın oynanacağı Parc des Princes stadyumuna metro ile giden Chelseali taraftarların yaptığı ırkçı davranış bir anda maçın önüne geçti.

Chelseali taraftarların bulunduğu metroya binmek isteyen Afrika kökenli bir yolcuyu vagona almayan İngiliz taraftarlar kendisine fiziksel müdahalede yaptı.

Ardından “Biz ırkçıyız, evet biz ırkçıyız. Bizim sevdiğimiz yol bu” tezahüratları yapan Chelseali taraftarlar aynı şekilde metroya binmek isteyen Afrika kökenli bir bayan yolcuyu da metroya almadılar.

İngiliz medyasının videoyu yayınlamasının ardından hemen bir açıklama yapan Chelsea Kulübü olay hakkında “İğrenç” açıklaması yaparken bu davranışı yapan taraftarların en ağır şekilde cezalandırılacağı belirtildi.

UEFA’nın da en hassas konu olarak gördüğü ırkçı davranışlar için Chelsea hakkında disiplin soruşturması açabileceği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X