Sen ağlama dayanamam: 0-1

Bursaspor U-19 Takımı, UEFA Youth League ilk maçında Saburtalo’ya tek golle boyun eğdi fakat ikinci yarıda futboluyla rövanş için umut verdi.

Sen ağlama dayanamam: 0-1

Beytullah SÜAT

Bursaspor U-19 takımı UEFA Youth League ilk karşılaşmasında Gürcistan’ın FC Saburtalo takımına Büyükşehir Stadı’nda 1-0 mağlup oldu. Yeşil beyazlı gençler karşılaşmanın ilk yarısında tutuk bir futbol sergiledi ve pozisyona girmekte zorlandı. 29.dakikada oluşan karabomde Saburtalo, Tsotne Kapanadze ile öne geçti ve devre Gürcistan temsilcisinin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında Bursaspor U-19 takımı sahanın hakimiydi. Kanatlarda geliştirdiği ataklarla sonuca gitmeye çalışan yeşil beyazlılar, son vuruşlarda sıkıntı yaşadı.

 

DİREKTE PATLADI

70.dakikada Yağız Yasak’ın sağ taraftan yaptığı ortada ceza sahası içerisinde topla buluşan Gökalp Kahya’nın şutu kaleciden dönünce yeşil beyazlılar mutlak bir golden oldu. Gol için Gürcistan temsilcisinin kalesini adeta ablukaya alan Bursasporlu gençler 90+4’te bir kez daha beraberliğe çok yaklaştı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Çağrı Yağız Yasak’ın şutu direkte patlayınca Bursaspor sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. İkinci yarıda sergilediği futbolla umut veren yeşil beyazlı gençler 18 Ekim’deki rövanşta turu atlayabilmek için tüm gayretini göstereceğinin işaretini verdi. 

Paul Le Guen takipte

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen’de karşılaşmayı izleyenler arasındaydı. Göreve başladığı günden itibaren Bursaspor altyapısıyla yakından ilgilenen Fransız teknik adam, alınan mağlubiyete rağmen hakemin bitiş düdüğünün ardından yeşil beyazlı gençleri alkışladı.

Abilerden destek

Paul Le Guen’le birlikte Bursasporlu futbolcularda bu kritik karşılaşmada gençleri yalnız bırakmadı. Yeşil beyazlı takımın tecrübeli isimleri Badu ve Titi ile birlikte, Furkan Soyalp, Muhammed Şengezer ve Kubilay Kanatsızkuş karşılaşmayı takip etti.

 

Eksikleri tamamlayıp turu geçeceğiz

Bursaspor teknik sorumlusu Muzaffer Kabadayı, alınan yenilgiye rağmen turu geçeceklerine inandıklarını söyledi. Genç antrenör, “İlk kez böyle bir organizasyonda bulunuyoruz. Bunun heyecanını yaşadık. İlk yarıda beklemediğimiz bir golü kalemizde gördük. İkinci yarı daha etkiliydik. Oyunu üçüncü bölgeye taşıdık fakat golü bulamadık. Eksikleri görüp, ikinci  maçı kazanmaya  çalışacağız” dedi.

STAT: Büyükşehir Belediye

HAKEMLER: Furkat Atazhanov (**), Samat Tergeussizov (**), Sergey Kalachyov (**)(Kazakistan)

GOL: Dk.26 Tsotne Kapanadze (FC Saburtalo)

SARI KARTLAR: Gökalp Kahya (Bursaspor), Toma Khubashvili, Nikoloz Mali, Goga Naskidashvili, Giorgi Kokhreidze, Jemali-Giorgi Jinjolava (FC Saburtalo)

BURSASPOR: M.Ataberk Dadakdeniz (**), Burak Kapacak (**), A.Emre Gönüllü (**), A.Furkan Özcan (**), Mete Sevinç (**) , Burak Kara (**) (Dk.66 Batuhan Tuncay **), Hazarhan Karaca (*) (Dk.46 Ç.Yağız Yasak **), Ramazan Keskin (**), Gökalp Kahya (**), Berk Akgönül (**) (Dk.87 Hürrem Akkuş), Çağatay Yılmaz (**)

FC SABURTALO: Goga Naskidashvili (**), Nikoloz Mali (***), Andria Purtseladze (***), Jemali-Giorgi Jinjolava (***) Giorgi Guliashvil (***) i(Dk.72 Rakli Javakhishvili **), Giorgi Kokhreidze (**), Giorgi Ivaniadze (**) (Dk.69 Beqa Buighlishvili **), Luka Lakvekheliani (***) (Dk.82  Zurab Matozashvili), Toma Khubashvili (**), Tsotne Chotalishvili (**), Tsotne Kapanadze (***)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X