Sendikalardan ‘performans’ tepkisi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin performansını ölçmek için hazırladığı, ‘Öğretmen Performans Değerlendirme Taslağı’na Bursa’daki eğitim sendikaları tepki gösterdi. 

Sendikalardan ‘performans’ tepkisi

DERYA DEMİR

12 pilot ilde uygulanan sisteme sert çıkan sendikalar bu taslağı kesinlikle kabul etmeyeceklerinin altını çizdi. 
 
“EYLEM KARARI ALACAĞIZ”

Eğitim-Bir Sen 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker, öğretmen değerlendirmesinin kimsenin inisiyatifine bırakılmaması gerektiğinin altını çizerek, “Türkiye’de 3 milyonu aşkın kamu çalışanı varken sadece öğretmenlere bu sistemin uygulanması, ‘bakanlık öğretmenine güvenmiyor mu?’ sorusunu akla getiriyor. Eğer taslak yürürlüğe girerse süreci işletilemez hale getirecek ve eylem kararı alacağız. Bakanlık bu tutumundan kesinlikle geri adım atmalı ve kötü performansın faturasını öğretmene çıkarmaktan vazgeçmelidir” dedi. 

“SİSTEMİN ÇARKI OLMAYACAĞIZ”

Sistemin uygulandığı pilot illerde sıkıntı çıktığını ifade eden Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, da “Eğer bu sistem yürürlüğe girerse eğimde ciddiyeti ortadan kaldıran ve yeni krizler oluşmasına neden olan bir durum ile karşı karşıya kalacağız. Bu sistemin verimli olması mümkün değil. Eğer bu sistem yürürlüğe girerse sendika olarak hiçbir öğretmene not vermeyeceğiz ve bu sistemin işlemesi için bir çark olmayacağız” diye konuştu.
 
“EĞİTİMİ ÇIKMAZA SOKACAKLAR”

Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona ise, bakanlığın eğitim sisteminin sorumluluğunu öğretmenlere yüklemeye çalıştığını ileri sürerek, “Bu sistem ile öğretmenlerin meslek saygınlığını ayaklar altına almaya çalışıyorlar. Ölçme ve değerlendirme eğitim gerektiren bir durumdur. Veli ve öğrencilerin öğretmenlere not vermesi kesinlikle yanlıştır. Bu taslağın amacı eğitim sistemine çözüm üretmek değil eğitim sisteminin içinde çıkılmaz sorunlara yol açmaktır” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X