Şenlikler kaldığı yerden devam

Gemlik Belediyesi tarafından 2009 yılında başlatılan ve Belediye Kanunu’nda yapılan değişiklik nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan ‘Hemşehri Dernekleri Şenliği’ için tekrar start verildi.

Şenlikler kaldığı yerden devam

CEMAL KIRGIZ

İlçedeki hemşeri derneklerinin temsilcileri Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Avcı ve Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ile bir araya geldi. 

Dernek başkan ve temsilcilerinin tek tek yaptıkları değerlendirmelerde, geçmiş beş yılda yapılan şenliklerden memnun olduklarını ve eski şekliyle olmasa da kanuna uygun bir şekilde yapılmasını arzuladıklarını söylediler. 

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı da, ‘Önceki uygulamalarda derneklere maddi yardım yapılıyordu, dernekler de tüm faaliyetlerini bu maddi yardım ile gerçekleştiriyordu. Ancak yasa değişikliğinden sonra maddi yardım kaldırılmıştır. Organizasyonun tüm alımları, belediyenin mevcut satınalma yöntemleri ile yapılarak, şenlikler kaldığı yerden devam eder’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X