Şenol Güneş gerçek hedefi açıkladı…

Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olmak için İtalya, İsviçre ve Galler’in bulunduğu gruptan çıkmaları gerektiğini belirten A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, FIFA sıralamasında ivme kazanarak ilk 10’a girmek istediklerini ifade etti.

Şenol Güneş gerçek hedefi açıkladı…

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, hedeflerinin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gruptan çıkmak ve 2022 FIFA Dünya Kupası’na katılmak olduğunu söyledi. Güneş, mart ayındaki 2022 FIFA Dünya Kupası eleme müsabakalarını heyecanla beklediklerini belirterek şunları söyledi: “Eylül, Ekim ve Kasım’da beklediğimizin altında sonuçlar aldık. Mart ayında üç maçımız var. Grubumuzdaki maçlara en güçlü rakipler Hollanda ve Norveç ile başlıyoruz. Sonra Letonya maçı var. Bütün motivasyonumuz onların üstünde.”

20 YIL GEÇMİŞ
“Hedefimiz Dünya Kupası’na katılmak. 2002’ye katılmıştık, sonrasında güzel şeyler elde etmiştik. Ülkenin imajını da üst çıtaya çıkarmış olduk. 20 yıl geçmiş olacak. Dünya Kupası’na katılmak milli takımlar için çok önemli. Grubumuzda FIFA sıralamasında 14. olan Hollanda, 44. sırada Norveç var. Biz 32’nciyiz. İkisi de yükselen değer.”

İLK 10’A GİRMELİYİZ
Avrupa Şampiyonası’nda da başarılı olmak istediklerini aktaran Şenol Güneş, “Yükselmek istiyorsak Avrupa Şampiyonası’nda İtalya, İsviçre ve Galler’in bulunduğu bu gruptan çıkmamız gerek. Rakiplerimiz güçlü kabul etmek lazım ama bir seviye atlamalıyız. FIFA sıralamasında 30’lardayız, ivme kazanarak onu 20’lere 10’lara çıkmalıyız.” yorumunu yaptı.

DIŞARIDA BAŞARILI OLMALILAR
Bu karşılaşmalar için belirleyeceği kadroya ilişkin de değerlendirmede bulunan ay yıldızlıların tecrübeli çalıştırıcısı, “Bu takım Türkiye’nin sahiplendiği bir takım. Değişimler elbet olacak. Herkese kapımız açık. Gelecek oyuncu, mevcut oyuncuyu geçmeli. Hepsini takip ediyoruz. Bizim takım, herkesin takımı. Alınmayanlar da saygıyla beklemeliler, çalışmalılar, zamanı geldiğinde bakacağız. Tutuculuğumuz yok. Rekabet olacak, takımın başarısı için olacak. Tercih yaparken kulüplere değil, mevkilere bakıyoruz. Milli takımdaki başarılar, heyecan yaratıyor ve gelecek nesilleri daha çok çalışmaya itiyor. Yurt dışına çıkan oyuncularımla da gurur duyuyorum ama orada başarılı olmalılar.” şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ VİTRİNE ÇIKARDI

Avrupa’da yarışmacı olunması gerektiğini söyleyen Şenol Güneş, “Galatasaray’ın UEFA Kupası şampiyonluğu, Fenerbahçe’nin Zico dönemi Şampiyonlar Ligi performansı, benim zamanında Şampiyonlar Ligi’nde aldığımız sonuçlar… Bunlar değerli. O gruptaki Lyon, Leipzig ve Porto halâ devam ediyorlar ve bütçeleri artı veriyor. Bizimkiler öyle değil” ifadelerini kullandı.

KÖTÜ ZEMİNLER DÜZELTİLMELİ
Kulüplerin önce saha zeminlerini düzeltmesi gerektiğini savunan Şenol Güneş, “Kötü sahalar iyi takımların aleyhinedir. Son olarak Fenerbahçe-Göztepe maçını izledim, orada neyi izleyeceksiniz. Federasyon, yayıncı kuruluştan aldığı belli miktar parayı, sene sonuna kadar sahaları iyi olan kulüplere vermeli. Yayıncı kuruluş, federasyon, Türk futbolu ve oyuncuların sağlığı için de sahanın iyi olması gerek. Sahalara harcama yapılmıyor. Sadece transfere para harcanıyor.” şeklinde görüş belirtti.

HAKEM TARTIŞMALARI
Hakem tartışmaları hakkında da yorum yapan Güneş, “Hakem kararları çok uzun tartışılıyor. Maç bitiyor ondan sonra çok tartışılıyor. TFF ve Kulüpler Birliği kendi arasında konuşup çözebilir. Medyada bu kadar konuşmak olmayabilir. Kulüplerimiz ve oyuncularımız buraya göre değil, uluslararası alanlara göre hazırlanmalı. Rakipleriniz iyi olunca, siz de daha iyi oluyorsunuz. Rakipleriniz iyi olmazsa siz Avrupa’ya gittiğinizde sonuç alamazsınız.” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X