Seracılar hedeflerini büyütüyor

Rusya Federasyonu’ndan Türkiye’ye yönelik daha önce alınan kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağına açıklamalar, seracıları sevindirdi.

Seracılar hedeflerini büyütüyor

Türkiye Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (Sera-Bir) Başkanı Müslüm Yanmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesinin ardından enerji, inşaat ve turizmde güzel gelişmelerin yaşandığını belirtti. Rusya’nın her zaman önemli bir pazar olduğunu dile getiren Yanmaz, geçen yılki ambargo nedeniyle seracılık anlamında büyük kayıplar yaşadıklarını anlattı. Yanmaz, ”Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni bir sürece girilmesi ve iki ülke arasında tarım ürünlerinde ticareti kısıtlayan tedbirlerin ortadan kaldırılması, bizleri tabi ki pozitif anlamda etkileyecektir. Bunun için son derece memnunuz. Önümüzdeki sezonla ilgili ümitlerimiz ve beklentilerimiz daha da büyüdü” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X