Seradan ekonomiye 630 bin TL katkı

İnegöl’de dört mevsim ürün yetiştirmek için başlatılan seracılık gün geçtikçe gelişiyor. 17 çiftçinin sera üretimiyle ilçe ekonomisine asgari 630 bin liralık katkı sağladığı bildirildi.

Seradan ekonomiye 630 bin TL katkı

SADULLAH ORGAN

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Cerrah Mahallesi’ndeki domates, salatalık gibi ürünlerin yetiştirildiği seraları gezdi. Doğru ve Çelik, seracılık sistemiyle domates yetiştiren Nihat Uran’ın serasındaki ürünlerde inceleme yaptılar.

İnegöl’ün ürün deseni geniş olan bir bölge olduğunu ifade eden İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “85 desen ürün olduğunu her zaman söylüyoruz. Son üç senedir İnegöl’de seracılığa bir kayma var. Özellikle Çeltikçi ve Cerrah bölgelerinde seracılık yaygın. Bu sene aşağı yukarı son 50 yılın en yoğun karının yağması nedeni ile seralarda bir çökme oldu. Tabi biz bu konuda sigorta anlamında bir ders de çıkarmış olduk” dedi.

SERAYA İLGİ ARTIYOR

İnegöl’de son 3 yılda örtü altı yetiştiriciliğine yoğun bir ilgi olduğunu ifade eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru da, “Cerrah Bölgesi başta olmak üzere İnegöl’de toplam 17 adet üretici var. Bu üreticilerin yıl içerisinde ürettiği toplam ürün miktarı 632 bin kilogram. Bu son 3 yılda güzel bir rakam. Tabi domates birinci üretim şeklinde gerçekleşiyor. Kıvırcık marul ve salata ikinci üretim. Bunu miktar dokümanına vurduğumuz zaman, 632 bin kilogramlık bir ürün. Asgari ücret olarak hesapladığınızda 1 TL olduğunu düşünürsek, örtü altı yetiştiriciliğinin İnegöl ekonomisine katkısı 632 bin TL. Bu küçümsenmeyecek bir rakam. Buradaki üreticilerin bilinçli olması, model oluşturması ve bu sayıların artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ

Üreticinin yanında olduklarını da ifade eden Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bizlere ne işleri düşerse her zaman kendilerinin yanlarında olacağız. Bizim işimiz onların yanında olmak, proje üretmek ve çiftçimizin sesini duyurmak. Biz uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Çiftçimizin yanındayız’ diye konuştu.

ÜRETİCİLER İSTEKLİ

İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “TARSİM ön plana çıkıyor. Buradan sorumlu Ziraat Mühendisi arkadaşımız bizzat üreticimiz ile ilgileniyor. Biz de TARSİM ve diğer teknik konularda buradayız. Üreticilerimizi istekli görüyoruz. Cerrah ve Çeltikçi bölgelerindeki örtü altı yetiştiriciliğinin diğer yerlere kaymasını arzu ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X