Seraları yıkılan çiftçilere destek müjdesi

Yoğun kar yağışından dolayı seraları zarar gören Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Çeltikçi Mahallesi’ndeki çiftçilerle bir araya gelen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, üreticilerin zararlarının karşılanacağını söyledi.

Seraları yıkılan çiftçilere destek müjdesi

Seraları zarar gören üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileten Şahin, “Geçen hafta İnegöl’ümüzde aşırı kar yağışından dolayı köy yollarımız kapanmıştı. Elektriklerimizde kesilmişti. Köy yolları açıldı, elektrikle ilgili sıkıntılar yoluna giriyor. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası’nın da desteğiyle Hocaköy’de, Çeltikçi’de, Edebey’de, Cerrah’ta seracılık faaliyetleri başlamıştı. Bu konu zaten teşvik ediliyordu. Ama naylon örtülü seralar kar yüküne dayanamayıp çöktü. Bu, seralardaki mahsulün de telef olmasına sebebiyet verdi. Bu konuda İlçe Tarım Müdürlüğü gerekli raporları düzenledi. Bunun afet kapsamına alınması ve desteklenmesi konusunda Ankara’da ve Bursa’da çalışmalar yapacağız. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan şartları tutanların istifade edebilmesi için kaymakam beyle görüştüm. Sosyal Yardımlaşma Vakfı vasıtasıyla zarar gören çiftçilerimizin desteklenmesi, en azından can suyu noktasında desteklenmesi için çalışma yapacağız. Bu bir afet. Allah daha beterinden korusun. Can kaybı olmaması bizi sevindiriyor. Mala gelen zarar da bizi üzüyor, ama bu konuda büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin imkanları var. Gerekli çalışmaları başlatacağız” dedi. 

Seraların TARSİM tarafından sigorta kapsamına alınmadığını söyleyen Şahin, “Ziraat Odası’nda Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinde üreticilerimizin verileri var. Sizin aracılığınızla da buradan duyurmak istiyorum. Üreticilerimiz, çiftçilerimiz ÇKS kayıtlarını mutlaka yaptırsınlar. ÇKS’ye kayıt yaptırmak devletin kurumları nezdinde geçerliliğini sürdürmek anlamına geliyor. Gerekli incelemeleri müdürümüz yaptı. Hafta içerisinde zararı belirlerler. Seraların içerisinde mahsulü olan da var, olmayan da var. Ürünlerin fiyatlarına göre gerekli tespitler yapılacak. Sonrasında il müdürlüğüne gidilerek afet beyan formu doldurulacak. Bizde il müdürümüzle bu konuyu ele alacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X