Serbest Bölge ve limanlar yolunun yapımına başlandı

Serbest Bölge, Limanlar ve Sanayi Bölgesi yolu yapımına başlandı. 5 büyük limanın yanı sıra 100’e yakın fabrikanın da bulunduğu bölgede bu çalışma ile trafik önemli oranda rahatlayacak.

Serbest Bölge ve limanlar yolunun yapımına başlandı

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Limanlarımız, Serbest Bölge ve çok önemli sanayi kuruluşlarımız bu bölgede bulunuyor. 20 bin kişilik istihdam ile yol, yoğun biçimde kullanılıyor. Yolumuzu genişletme ve düzenleme çalışmaları başladı. 6 metre genişliğindeki yol, 35 metre genişliğe çıkarılacak” dedi.

TRAFİK RAHATLAYACAK

Yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “230 dönümlük alan, kamulaştırma yapılmadan planlama yapılarak karayollarına kazandırıldı. Gemlik’te kurulu bulunan Bursa Serbest Bölgesi, 25 Serbest Bölge arasında ilk beşe girdi. Limanlarımızın önemi de ortada. Ayrıca çok önemli sanayi kuruluşlarımız bu yol üzerinde bulunmakta. İhracat hacmi, hinterlandı yüksek bir bölgemiz. Yol yapımı ile trafik rahatlarken, TIR’lar, kamyonlar ve servis araçları açısından da güvenli hale gelecek” diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın başta olmak üzere Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür eden Refik Yılmaz, ilk etapta Serbest Bölge’ye kadar genişletilecek yolun, daha sonra sanayi kuruluşları ve limanlar bölgesine kadar düzenleneceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X