Serinlemek isterken canınızdan olmayın

Yaz aylarında artan boğulma vakalarına karşı Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı halka broşür dağıtıyor.

Serinlemek isterken canınızdan olmayın

Emniyet, özellikle yaz aylarında ülkemizde yüzlerce kişinin, serinlemek için girdikleri deniz göl gölet akarsu ve su birikintilerinde boğulma sonucu hayatlarını kaybettiğine dikkat çekti. Bu nedenlerle halkımızı bilinçlendirmek ve boğulma vakalarının önüne geçmenin bir zorunluluk haline geldiğini düşünülerek Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığınca bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Dağıtılan broşürlerde ‘Çeken akıntı nedir?’, ‘Boğulmamak için neler yapılmalıdır?’ gibi sorulara cevap bulunurken boğulmalarda ilk yardım ve boğulmalara karşı alıncak tedbirler gibi ciddi konularda da kritik bilgiler veriliyor. Broşürlerde, pek çoğu yüzme bilen insanların oluşturduğu boğulma vakalarının gerçekleşmemesi için verilen altın altın kurallardan bazıları şöyle: 

“Tanımadığınız bir suda tek başınıza yüzmeyin. Zeminini bilmediğiniz bir suya tepe üstü atlamayın. İyi bir yüzücü olduğunuzu ispatlamaya çalışmayın. Tehlikeli numaralar yapmaktan ve uzaklara açılmaktan kaçının. Deniz yatağı ve deniz simidi gibi içi hava doldurulmuş plastik yüzücülere güvenmeyin, kendinizi denizin kucağına bırakmayın. Sulama kanallarında, barajlarda veya göletlerde yüzmeyin. Boğulmak üzere olan ve çırpınan birini gördüğünüz zaman, bu konuda tecrübeniz yoksa, kurtarmak için gitmeyin. Zira boğulmak üzere olan kazazede, can havliyle size tutunmaya çalışıp sizin de boğulmanıza sebebiyet verebilir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X