Serkan’ın büyük mutluluğu

Down sendromlu olmasına rağmen hiçbir zaman hayata küsmeyen Serkan Şahin, en büyük destekçileri ailesi ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali sayesinde sanatla hayata yeniden tutundu.

Serkan’ın büyük mutluluğu

Yıldırım’da yaşayan Sevilay ve Şenol Şahin çiftinin çocukları olarak down sendromlu doğan Serkan Şahin, hayatının büyük bir bölümünü yalnızlık içinde eve hapsolarak  geçirdi.

Doğuştan gelen kalıtsal rahatsızlığının yanı sıra işitme engelli de olan Serkan, bu sebeple ne okula gidebildi ne de mahallede arkadaşlarıyla birlikte oynayabildi. 19 yıllık hayatındaki dönüm noktası ise Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile tanışması sayesinde oldu.

Yıldırım Belediyesi saha ekiplerinin mahalle ziyaretleri sırasında çocuğunun sosyal aktivitelerde yer almasını isteyen Serkan’ın Annesi Sevilay Şahin bu konuda belediye personelinden destek istedi. Durumun kendisine iletilmesi üzerine aileyi evlerinde ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Serkan’a yardım elini uzattı. Serkan, Başkan Edebali’nin yönlendirmesi ve desteği ile alanında Türkiye’de tek olan Müzik Akademisi’nde sanat eğitimine başladı. Ritim ve vurmalı çalgılar eğitimi alan Serkan, haftanın iki günü gittiği akademide artık hem enstrüman çalıyor hem de arkadaşları ile bir araya gelerek sosyalleşiyor. Aldığı müzik eğitimi sayesinde Serkan’ın kişisel gelişiminde gözle görülür farklılıklar olduğunu belirten annesi Sevilay Şahin, “Müzik Akademisi’ne başladıktan sonra Serkan’ın agresifliği önemli ölçüde azaldı. Daha sakin, daha uyumlu oldu. Onun mutluluğunu gözlerinden fark ediyoruz. Serkan Müzik Akademisi’ndeki derslerine büyük bir sevinçle gidiyor. Bir annenin çocuğunun mutluluğunu görmekten daha büyük bir beklentisi yoktur. Bu konuda bize yardımcı olan çocuğumuzu mutlu etmek için Serkan’la kendi çocuğu gibi ilgilenen Başkan Edebali’ye çok teşekkür ederiz” dedi.

BİZ YOL GÖSTERDİK

Serkan’ın hayata sanatla yeniden tutunmasının dezavantajlı gruplara yönelik hizmet politikalarının ne derece önemli olduğunu bir göstergesi olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de, “İlçemiz nüfusunun yüzde 13’lük kısmını engelli vatandaşlarımız oluşturuyor. Serkan içlerinden sadece bir tanesi. Ama onun hayata tutunma azmi tüm kardeşlerimize örnek olmalı” ifadelerini kullandı.

“Biz sadece ona bir yol gösterdik, gerisini o azmi ve hırsı ile başardı” diyen Başkan Edebali, “Down sendromlu insanlarımız çok daha duygusal oluyorlar ve kendilerine yapılan iyiliğe anında karşılık veriyorlar. Bizim de Serkan’la özel bir hukukumuz oldu. Onun mutluluğuna katkı sağlamak, gözünün içindeki pırıltıyı görebilmek, bizim için mutlulukların ve kazançların en büyüğü” dedi. Yıldırım’da engellilere yönelik geliştirilen projelere de değinen Başkan Edebali, “Müzik Akademisi’nde yapmış olduğumuz faaliyetler, engellilerimiz ve aileleri için bir umut ışığıdır. Ayrıca Engelsiz Mutfak ve Engelsiz Masa ile dezavantajlı kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırarak hayata bağlanmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X