Sermaye harcamalarını azaltıyor

Şirket, petrol fiyatlarındaki düşüş eğilimi nedeniyle sermaye azaltmayı planlıyor

Sermaye harcamalarını azaltıyor

British Petroleum (BP) küresel petrol fiyatlarındaki düşüş trendi nedeniyle sermaye yatırımlarının önümüzdeki yıllarda azalacağını açıkladı. 

 

BP’den yapılan yazılı açıklamada, “BP organik sermaye harcamalarının 2017’ye doğru önümüzdeki bir yıllık süreçte 17-19 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesini beklemektedir. 2015 yılında ise sermaye harcamaları yaklaşık 19 milyar dolara yakın olacak” ifadelerine yer verildi. 

 

Öte yandan açıklamada şirketin 2015 yılı sermaye harcamalarına ilişkin beklentilerin yaklaşık bir yıl önce 24-26 milyar dolar seviyesinde olduğu belirtildi.  

 

‘Yüzde 40 düşüş gerçekleşti’

 

BP’nin tek seferlik maliyetler ve envanterdeki değişiminden arındırılmış kar 1,82 milyar dolar, yani bir yıl öncesine göre yüzde 40 daha düşük olarak gerçekleşti. Öte yandan analistlerin tahminleri şirketin 3. çeyrek karının daha düşük bir seviyede gerçekleşebileceği yönündeydi.  

 

Şirketten yapılan açıklamada, “Bir sene öncesinin verileriyle kıyaslandığında, sonuç sert şekilde düşen petrol ve doğalgaz fiyatlarının etkisini yansıtıyor” ifadesine yer verildi. 

 

Konuya ilişkin açıklama yapan  BP Grubu Üst Yöneticisi Bod Dudley ise “Geçen yıl, uzun sürelim düşük petrol fiyatları karşısında BP’yi yeniden hazırlamıştık. Sonuçlarsa bu yıl gelmeye başladı. Bu yeni fiyat ortamında finansal çerçevemizi yeniden dengelemek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

BP açıklamasında şirketin orta vadeli mali planlarının 2017 yılına kadarki süreçte petrol varil fiyatlarının ortalama 60 dolar seviyesinde olması öngörüsüne göre şekillendirildiğini kaydetti.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X