Servis alarmı

Ders zilinin çalmasına artık sayılı günler kaldı. Okul servisleri bu yıl da polisin sıkı denetimi altında olacak.

Servis alarmı

OKTAY KAYALAR

 

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında öğrencileri güvenli bir şekilde okula gidip gelmeleri için şimdiden teyakkuza geçti. Üzücü kazaların yaşanmaması için servis araçlarında hiç bir eksikliğe göz yumulmayacak.

  

NELERE DİKKAT EDİLECEK

Kentteki yüzlerce servis aracını denetlemeye hazırlanan ekipler, öğrenci taşıyacak minibüslerde  ‘OKUL TAŞITI’ yazısı ile frene basıldığında ışıklı ‘DUR’ uyarı lambanın çalışır durumda olmasını istiyor. Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulmasının da zorunlu olduğu kaydediliyor. 

KURALA UYMAYANA CEZA

Yetkililer, sürücülere mesaj vererek ‘Şoförün başta hız, kavşaklarda geçiş önceliği, indirme ve bindirme kurallarına riayet edip etmediklerini de denetleyeceğiz. Bunların dışında öğrencilerin kolayca erişebilecekleri camlarının sabit olması gerekiyor. Kapılar da otomatik olmalı. Bunlara uymayanlara ceza var’ şeklinde konuştu. 

HER KOLTUKTA EMNİYET KEMERİ

Polis ekipleri öncelikle araçlarda fazla yolcu bulunup bulunmadığına, her koltukta emniyet kemeri olmasına ve camların açılmayacak şekilde dizayn edilip edilmediğine bakacak.  Okullar kapanana kadar aralıksız süren denetimlerde korsan servislere de göz açtırılmayacak.

VELİLERE DE GÖREV DÜŞÜYOR

Kentteki okul servislerinin denetimi konusunda velilerin de ekiplere destek olması isteniyor. Yetkililer, ‘Veli, eğitimsiz bir şoförün ya da yardımcı hizmetlisi olmayan bir aracın çocuğunu taşımasına izin vermemeli’ diyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X