Servis şoförlerine yaş sınırı geldi

Servis şoförleri için yaş sınırı kriteri getirdiklerini belirten Bakan Elvan, 26 yaşın altındaki kişilerin artık hiçbir şekilde servis şoförü olarak çalışamayacağını kaydetti.

Servis şoförlerine yaş sınırı geldi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 24 TV’de katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin ardından gündeme gelen servis araçlarıyla ilgili düzenleme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Elvan, servis şoförlerine yönelik yeni düzenleme hakkında bilgi verdi.

Mevcut uygulamada, servis şoförlerine ilişkin herhangi bir yaş sınırlaması olmadığını ifade eden Bakan Elvan, 18 yaşını dolduranların servis şoförü olarak çalışabildiğini söyledi.

Elvan, ‘Biz bunda bir değişikliğe gittik. Şehirlerarası otobüs şoförleri için bir şart var, 26 yaş. Yaşının en az 26 olma şartı. Bu uygulamayı servis şoförleri için de getirdik. Yani 26 yaşının altındaki vatandaşlarımız hiçbir şekilde servis şoförü olarak artık çalışamayacaklar’ dedi.

Eylül’de başlayacak

Elvan, düzenlemenin, eğitim ve öğretim süreci devam ettiği için, aksama olmaması amacıyla 1 Eylül 2015 itibariyle uygulamaya konulacağını dile getirdi.

Lütfi Elvan, daha önce aranan 3 yıl süreyle E sınıfı sürücü belgesine sahip olma şartını 5 yıla çıkardıklarını açıklayarak, ‘B sınıfı sürücü belgesine sahip olma şartını ise 5 yıldan 7 yıla çıkardık, böylece daha emniyetli, daha güvenli bir sistemi oturtmaya çalışıyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X