Sesimizi duyan var mı?

Bursa’nın tek ampute takımının oyuncuları yüreklerini sahaya koyuyor. Yeşil beyazlı renklere ve futbola gönül veren Bursagücü Ampute Takımı, başarı sağlamak için ‘maddi destek’ bekliyor.

Sesimizi duyan var mı?

Umut Kutluca

Bursa’nın tek Ampute Futbol Takımı… Ampute 1. Ligi’nde mücadele eden 13 kişilik dev kadro… Toplam 9 takımın bulunduğu ligde geçen sene 3. olan yeşil beyazlıların bu sezonki hedefi şampiyon olarak Ampute Süper Ligi’ne çıkmak. Ampute A Milli Takımı’nın tarihi başarısıyla onların sorunları gündeme gelmeye başladı. Kısıtlı imkanlar içinde mücadele eden Bursagücü Ampute Takımı, henüz istenilen seviyede destek göremediklerini ifade ettiler.

MİLLİ TAKIMA ARKADAŞIMIZ ÇAĞRILDI

Bursagücü Ampute Takımı kaptanı Muzaffer Uçaner A Milli Takımı’nın başarısıyla gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Biz de 4 yıldır ampute futbol oynuyoruz. Bir takım sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Ampute Milli Takımın aday kadrosuna bir arkadaşımız çağrıldı fakat sonradan elendi. Bizim amacımız genç sporcuları futbola teşvik etmek. Sevinçliyiz, gururluyuz. Milli takımın başarısı buna çok güzel bir örnek oldu.”

SPORCU BULMAK ÇOK ZOR

“Bizim sıkıntılarımız tabi ki var. 2013 yılında bu mücadeleye başladık. En büyük sıkıntımız sporcu bulmak. Burada da milli takımın başarısı örnek oldu. Yavaş yavaş gelenler oluyor. Lokal sıkıntımız var. Yani sporcuları bir araya gelip sosyalleşebileceği alanlarımız yok. Bir çok kez dile getirdik fakat daha gerçekleşmedi. İnşallah bunları da atlatacağız.”

NEREYE KADAR?

“En büyük sıkıntımız maddi destek. Başkanımız, yöneticilerimiz kendi aralarında yaptığı çalışmalarla destek olmaya çalışıyor ama tabi ki nereye kadar? Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediyeler gerçekten bize destek oluyor ama yeterli değil. Deplasmana, örneğin Batman’a gidiyoruz. Gidiş geliş toplam 40 saat yol. Bizim bunu uçakla gidip gelmemiz lazım. Tek temennimiz milli takımımızın başarısıyla birlikte bizlere de desteğin artması ve bu sıkıntılardan kurtulmamız.”

TRABZON MAÇINA BEKLERİZ

Bursagücü Ampute Takımının kalesini ise Şehit Ömer Halisdemir’in kuzeni olan Samet Halisdemir koruyor. Futbolseverleri 5 Kasım’da Hüdavendigar Tesisleri’nde oynayacakları Trabzon maçına davet eden Samet Halisdemir, “Milli takımımızın Vodafone Arena’da oynadığı final maçındaki atmosfer müthişti. Bizim maçlarımıza da futbol severler ilgi gösterirse seviniriz. Güzel bir lig olmasını diliyorum. Kazasız belasız, sakatlıklardan uzak bir sezon olsun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X