Sessiz katile karşı seferberlik

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, kamuoyunda ‘Sessiz Katil’ olarak adlandırılan karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçebilmek amacıyla panel düzenledi.

Sessiz katile karşı seferberlik

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, karbonmonoksit zehirlenmelerinin her yıl Türkiye’de çok sayıda ölüme sebebiyet verdiğini belirtti. 

Özellikle Bursa’nın çarpık yapılaşma sorunu ve lodosu nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmelerinin çok sık yaşandığı illerin başında geldiğini ifade eden Dr. Akan, “İlimizde her yıl maalesef bazı vatandaşlarımız karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybediyor ya da ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kalıyor. İl Sağlık Müdürlüğü olarak yaklaşık 10 yıldır gerek belediyelerimizle gerek kaymakamlıklarımızla gerekse sivil toplum kuruluşlarımızla bu sorunu aşmak için sürekli işbirliği içerisinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek ve bu konuda can kayıplarının tamamen önüne geçmek” dedi.

Karbonmonksit zehirlenmelerinin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çeken Dr. Akan, “Bu sorunun altına baktığımızda vatandaşlarımızdaki bilgi eksikliği göze çarpmaktadır. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek için halk eğitim merkezlerinde, sanayi kuruluşlarında, muhtarlıklar bünyesinde eğitimler düzenledik. Ayrıca çocuklarımızın ve gençlerimizin bu konuda bilinçlenmesine özellikle önem veriyoruz çünkü onlar geleceğimizin teminatı ve onları eğitirsek tüm toplumu eğitmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Panele katılan vatandaşlara, 30 adet elektrikli ısıtıcı ve 20 adet karbonmonoksit dedektörü yapılan çekilişler sonucunda dağıtıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X