Sessiz ölüm yakışmıyor

TMMOB Makina Mühendisleri Odası(MMO) Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, kış mevsimi ile birlikte karbonmonoksit zehirlenmelerinin de artış gösterdiğini belirterek, her yıl tekrar eden bu acı tablonun son bulması için vatandaştan, yetkili ve sorumlu makaml

Sessiz ölüm yakışmıyor

14 Ocak’a kadar geçen sürede yurdun çeşitli illerinde 70 kişinin karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldığını belirten Mart, zehirlenenlerden 11’inin hayatını kaybettiğini bildirdi.  Bursa’da özellikle lodosun etkili olduğu günlerde yüzlerce kişinin hastanelere kaldırıldığına dikkat çeken Mart, “Bu durumun kabul edilebilir bir durum değil. Ülkemize ve kentimize yakışmıyor” dedi.

Makina Mühendisleri Odası olarak, bilgisizlik, ihmal ve denetimsizlik yüzünden yaşanan karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunda sık sık öneri ve uyarılarını kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatan İbrahim Mart,  “Bu konuda hazırladığımız bilgi, broşür ve belgelere Odamızın www.mmo.org.tr adresli web sitesinden ulaşılabilinir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X