Sessiz sedasız altın madalya!

23. İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda şampiyonluğa ulaşan Futbol Milli Takımımız’ın bir parçası olan Bursalı Tolga Alkan, destek istedi. Samsun’daki Olimpiyatlar’da Milli Takım formasıyla altın madalya kazanan Tolga Alkan, Bursa’nın gururu oldu…

Sessiz sedasız altın madalya!

RECAİ UYSAL

Samsun’da düzenlenen 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda (Deaflympics) Türkiye birçok branşta kürsüye çıkarken, milli sporcular elde ettikleri başarılı sonuçlarla gurur verdiler. 

Türk sporcular, organizasyonda 46 madalya kazanarak takım halinde ay yıldızlıları 4. sıraya taşırken, Bursalı sporcular da alınan başarıda pay sahibi oldular. Bursa’dan Muhammed Akdeniz güreşte altın madalya kazanırken, ilimize bir altın madalya da futboldan geldi. Bursalı sporcu Tolga Alkan’ın yer aldığı Futbol Milli Takımı, büyük heyecanın yaşandığı organizasyonda şampiyonluğa ulaşarak önemli bir başarıya imza attı.

BAĞLARBAŞI’NDA BAŞLADI

1982 Erzurum doğumlu Tolga Alkan, şu anda İstanbul Sessizler Futbol Kulübü’nün sporcusu olmasına karşın yaşamını Bursa’da sürdürüyor. Futbola Bağlarbaşı Spor Kulübü’nde başlayan, Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi ile Bursa şampiyonluğu sevinci yaşayan, ardından Akçalar ve Hamitlerspor’da forma giyen başarılı sporcu, Yıldırım İşitme Engilliler Futbol Kulübü’nün arrdından Süper Lig’de mücadele eden İstanbul Sessizler Futbol Kulübü’nde spor yaşantısını sürdürmeye başlamış.

İŞTEN İZİN ALAMADIM

Futbol hayatı birçok başarıyla dolu Tolga Alkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda kürsüye çıkan ekipte yer alırken, son başarısına da Samsun’da imza attı. 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda Futbol Milli Takımı ile şampiyonluk sevinci yaşayan genç sporcunun en büyük üzüntüsü ise bugüne kadar birçok başarıya ulaşmasına rağmen, henüz gereken desteği görememek. Şu anda sadece emekli maaşı olduğunu belirten 25 yaşındaki sporcu, “Zaman zaman fabrikalarda çalıştım ancak, organizasyonlara katılabilmek için işyerimden izin alamadığım için işimden ayrılmak zorunda kaldım. Maalesef spor yapıyorum, başarılı oluyorum ama gereken desteği göremiyorum” şeklinde konuştu.

ŞARTLARIMIZI EŞİT OLSUN

Diğer ülkelerde yaşayan engellilere bakışın daha farklı olduğunu ifade eden Alkan, “Biz de aynı şartlarda olmak istiyoruz. Biz de normal insanların aldığı haklardan yararlanmak istiyoruz. Ayrıca diğer şehirlerde futbol oynayan arkadaşlarım da var. Onlar da çeşitli imkanlardan yararlanabiliyorlar ama maalesef ben öyle değilim. Başka şehirlerden teklifler geliyor bana da ama Bursa’da yaşamak, burada oynayıp, yaşadığım şehirde çalışmak istiyorum” dedi.

ÇOCUKLARIMLA GURUR DUYUYORUM

Oğlunun elde ettiği dereceden dolayı gurur duyduğunu ifade eden Tolga Alkan’ın babası Tunay Alkan da “Çocuklarımla gurur duyuyorum. Tolga hem ulusal hem de uluslararası birçok başarı elde etti. Diğer oğlum Zeynel Alkan da Karacabeyspor’da oynuyor. Bir de kızım var. Ülkemizi başarıyla temsil ettikleri için çocuklarımla gurur duyuyorum. Onların spor yapması için uğraş veriyorum. Çocuğumun iş sıkıntısı var. Sporunu yapıyor ama iş konusunda kimseden destek göremiyoruz. Onların rahat olmasını istiyorum” dedi. 

Tunay Alkan organizasyon boyunca kendileriyle ilgilenen Gençlik Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’e de teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X