Sevgi mağazası yüzleri güldürdü

Osmangazi Belediyesi’nin Temmuz ayı sonunda başlattığı, ‘Kullanılmış ve İhtiyaç Fazlası Giysi ile Ayakkabıları Toplama’ projesi kapsamında 80 ton giysi toplandı. Kullanılır durumda olanlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, kullanılamayacak durumdakiler is

Sevgi mağazası yüzleri güldürdü

Osmangazi Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Toplama” projesi kapsamında yüzlerce ihtiyaç sahibine giysi ve ayakkabı dağıtıldı. 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte kumbaralarda toplanan kullanılmış giysilerin ayrıştırıldığı tesisi gezip incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçen 5 aylık sürede ellerindeki kullanılmayan kıyafetleri çöp yerine kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaralarına atan vatandaşların, bu sayede yaklaşık 80 ton kullanılmış giysiyi çöp olmaktan kurtardıklarını söyledi. 

Bursa’da ilk kez Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve birçok belediye tarafından örnek alınan ‘Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Toplama’ projesi hakkında bilgi veren Başkan Dündar, “Projenin amacı, kullanılabilir durumda olan giysilerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılarak onların kullanımına sunmak. Kullanılmayacak durumda olanların ise çöp toplama sahalarında çürümelerini beklemek yerine, işlenip ekonomiye kazanımlarını sağlamak. Bu projemiz sayesinde, evlerimizdeki kullanılmayan giysi ve ayakkabıların deponi sahasına gitmesini önleyerek, katı atık düzenli depolama sahasının ömrünün uzamasını sağlamış oluyoruz. 

Mahallelere yerleştirdiğimiz kumbaralar aracılığı ile toplanan ihtiyaç fazlası kıyafetler, depolama sahasında ayrıştırılıyor. Kullanılabilir durumda olanları da Sevgi Mağazası aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırarak, onların mutluluğuna ortak oluyoruz. Bu uygulama sayesinde 3 binin üzerinde vatandaşımız kullanılabilir durumda olan kıyafetlerden faydalanmış, kullanılmayacak durumda olanlarında yeniden işlenerek değerlendirilmesi sonucu, ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlamış oluyoruz” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X