‘Sevgi Yuvası’ kapılarını açtı

Okul öncesi eğitim çalışmalarıyla farkındalık gösteren Yıldırım Belediyesi bünyesindeki kreşte yeni eğitim öğretim yılı heyecanı başladı.

‘Sevgi Yuvası’ kapılarını açtı

Kaplıkaya hizmet binasında 3-6 yaş grupları arasındaki çocuklara sıcak aile ortamı oluşturan Yıldırım Belediyesi Kreşi’ne 100’e yakın öğrenci kayıt yaptırdı. 

Çocukların gelişiminde temel oluşturacak sanat aktiviteleri, Türkçe etkinlikleri, oyun, müzik, fen ve matematik etkinlikleri, deney çalışmaları, okuma yazmaya hazırlık çalışmaları, drama, sportif etkinlikler ve bahçe faaliyetleri gibi konularda Yıldırım Belediyesi Kreşi, çocukların ilkokula hazırlık ve uyum sürecinde yine önemli pay sahibi olacak. 

Kreşte İlköğretim Haftası, Hayvanları Koruma Günü, Dünya Çocuk Günü, Cumhuriyet Bayramı, Kızılay Haftası, Atatürk Haftası, Öğretmenler Günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi belirli gün ve haftalar kutlanarak öğrencilerin evrensel değerler çerçevesinde duyarlı bireyler halinde yetişmeleri için çalışmalar da gerçekleştirilecek. Ayrıca Siteler Mahallesi’nde açılacak ek hizmet birimi ile 2011 – 2012 doğumlu çocuklar için 30 öğrenciye eğitim verecek kreşin kayıtları da devam ediyor. 

Çocuk gelişiminde okul öncesi eğitimin önemini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ülkelerin gelecekleri çocukların alacağı sağlam temelli eğitimler üzerine inşa edilmekte. Bu konuda üzerimize düşeni yaparak yavrularımızın gelişimlerine ve eğitimlerine ağırlık veriyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X