Sevgiliye kartla 8,3 milyar liralık hediye

Sevgililer Günü haftasında banka kartı ve kredi kartlarıyla yapılan ödemelerin toplam tutarı, geçen yıla göre yüzde 17 artarak, 8,3 milyar lira oldu.

Sevgiliye kartla 8,3 milyar liralık hediye

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Sevgililer Günü’nü de kapsayan 8-14 Şubat haftasına yönelik kartlı ödeme verilerini açıkladı. Buna göre, 14 Şubat’ta romantik yemek yiyen sevgililerin, hediye tercihi teknoloji ürünleri oldu. Sevgililer Günü’nü de kapsayan 8-14 Şubat haftasında banka kartı ve kredi kartlarıyla yapılan toplam ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak, 8,3 milyar lira olarak gerçekleşti. Geçen yıl bu tutar 7,1 milyar lira düzeyindeydi.

62 MİLYON LİRALIK YEMEK

Sevgililer Günü haftasında alışverişlerde en çok artışın kaydedildiği elektronik ürünler için toplam 631 milyon liralık kartlı ödeme yapıldı. Bu alanda geçen yıla göre yüzde 33 artış dikkat çekti. Söz konusu alışverişin yüzde 13’ü internet üzerinden gerçekleşti. Sevgililer Günü’nü kapsayan haftada kartlarla yapılan ödemelerde öne çıkan bir diğer sektör ise yemek oldu. 14 Şubat Cumartesi günü yemek sektöründe yapılan kartlı ödemelerdeki yüzde 34’lük artış sevgililerin romantik bir yemekle bu günü kutladığını gösterdi. Sadece 14 Şubat günü kartlarla 62 milyon liralık yemek ödemesi yapıldı. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 46 milyon lira olarak kayıtlara geçmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X