‘Sevindirici ama yeterli değil’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hazirandan bu yana petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün sevindirici olduğunu ve Türkiye’nin yaklaşık 6 aylık bir zaman içerisinde indirimlerden 5 milyar dolara yakın kar

‘Sevindirici ama yeterli değil’

Rusya ile doğalgaz görüşmelerinde sağlanan yüzde 6’lık indirimi daha da arttırılması ve düşürülen fiyatların mutlaka halka da yansıtılması gerektiğini vurguladı. Palandöken, ‘Akaryakıtta indirim sevindirici ama yeterli değil. Doğalgazda da indirime gidilmeli’ dedi. Bendevi Palandöken, doğalgaz ve elektrik fiyatlarında indirime gidilmemesinin vatandaşları zor durumda bıraktığını dile getirerek fiyatlarda indirim için gerekiyorsa vergilerde indirime gidilmesini istedi. 

Fiyatlar düşer

Palandöken, doğalgazda indirim yapılması halinde vatandaşların daha çok doğalgaz kullanacağının altını çizdi. Petrol fiyatlarında yüzde 52’lik düşüş yaşandığına dikkati çeken Palandöken, ‘Buna rağmen 4,99 liradan satılan 95 oktan kurşunsuz benzin yüzde 16 düşüşle 4,19 liraya indi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün halkın diğer kesimlerine de yansıması sağlanmalı. Motorinde yapılacak yüksek oranlı indirim en yüksek fiyat artışının görüldüğü yaş sebze ve meyve fiyatlarının da düşmesini sağlayacak. Hem enflasyonun düşmesine etkisi olurken hem de vatandaş ucuza meyve sebze tüketecek’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X