Sevindirici haber

Filipe Josue’nin alacaklarını yatıran Bursaspor, UEFA Lisansı almaya hak kazanacak.

Sevindirici haber

Bursaspor 2016-2017 sezonunda UEFA kulüp lisansı almak için önemli bir adım attı. Devre arasında yeşil beyazlıların yollarını ayırdığı Portekizli Filipe Josue’nin alacağı ile ilgili sorun giderildi ve yeşil beyazlılar UEFA Lisansını aldı. Konuyla ilgili Olay Spor’a açıklamalarda bulunan Başkan Ali Ay, ‘Bizim için UEFA lisansı prestij bakımdan büyük önem arz ediyor. Josue’nin alacakları ile ilgili bir problemimiz vardı. Benim de belli bir oranda kişisel katkım ile 300 bin Euro’luk alacağını ödedik. UEFA kulüp lisansı önümüzdeki sezonda Bursaspor’a verilecektir’ dedi.

5 BAŞLIKTA TOPLANIYOR

Bilindiği gibi kulüplerin UEFA tarafından düzenlenen müsabakalarda yer alabilmeleri için UEFA’nın belirlemiş olduğu kulüplerin lisans ve mali fair play kriterlerini yerine getirmiş olması gerekiyor. UEFA tarafından belirlenen bu kriterler; sportif, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali kriterler olmak üzere 5 başlık altında toplanıyor.

İLK OLARAK YURT İÇİ

Transfer çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Ali Ay pahalı futbolcu transferine karşı olduğunu yineledi. Ay, ‘Burada en fazla dikkat ettiğimiz şey fayda maliyet konusu. Hem maliyetli hem de faydasız olduğu takdirde zarar gören Bursaspor oluyor. İlk önceliğimiz yurt içinden tespit ettiğimiz 2-3 oyuncuyu alabilmek. Daha sonra yurt dışına yöneleceğiz’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X