Şevket Yılmaz Hastanesi’ne organ nakli merkezi

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine böbrek ve karaciğer nakli yapılacak yeni organ nakil merkezi kurulacak.

Şevket Yılmaz Hastanesi’ne organ nakli merkezi

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine yapılanlar ve yapılacak olan projeler hakkında basın açıklaması düzenledi.

 

Aşkın, genel sekreterliğin 2015 yılı içerisinde 54 milyon liralık ihale gerçekleştirdiğini ve bunun Türkiye’de Sağlık Bakanlığı içerisindeki merkez teşkilatından sonra en büyük ihale rakamı olduğunu söyledi.

 

Şevket Yılmaz Hastanesi’nde önemli iyileştirme ve geliştirmeler yapıldığını söyleyen Aşkın, “2. basamak yoğun bakım ünitesi baştan yenilenmiştir. Yine bu kapsamda 2. basamak yoğun bakımın, 3. basamak olabilmesi için izolasyon odalarının yapımı tamamlanarak hizmete açılmıştır. Dörtçelik psikiyatri yerleşkemizde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı. Yine Dörtçelik psikiyatri hastanemizde 7 adet tecrit odası da yapıldı” şeklinde konuştu.

Şevket Yılmaz Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Murat Tutanç ise, hastaneye inme merkezi, yanık merkezi, onkoloji servisi gibi bir çok yeni birimin oluşturulma aşamasında olduğunu söyleyerek, “Şevket Yılmaz’ın bu dönem ki en büyük projesi, organ nakli projesi. Bununla alakalı da hekim eğitimlerine başladık. Hekim eğitimimiz bittikten sonra organ nakli merkezimizi de yapmayı planlıyoruz” dedi. 

Yapılacak yeni organ nakli merkezinde böbrek ve karaciğer nakilleri yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X