Şevketiyeli armut üreticisi destek bekliyor

Kestel’in Şevketiye, Babasultan, Kazancı, Aksu, Kozluören Mahalleleri’nde Santa Maria armudu hasadı sürüyor.

Şevketiyeli armut üreticisi destek bekliyor

OSMAN GÜNEŞ

 

Santa Maria armudu hasadına Kestel’in yüksek kesimlerinde devam ediliyor. Mevcut bir barajın bulunduğu ancak barajın sus tutmadığını ifade eden Şevketiyeli çiftçi, yetişmiş meyve ağaçlarını sulayamadıklarını belirterek barajın yenilenmesini istedi. Köyde toplanan meyvelerin tüccara satışını yapabilmek için kantar ve ürün toplama merkezi yapılmasını isteyen çiftçi, Şevketiye’de 6 bin yetişmiş ağacı bulunduğunu ve her yıl 600-800 ton ürün aldıklarını söyledi. Üreticinin kendi imkanlarıyla sebze meyve hallerine ürün göndermeye çalıştığını ifade eden çiftçiler, “Devlet büyüklerimizden ricamız, bize yardım etsinler. Biz ürünümüzü güvenilir yerlere satmak istiyoruz. Pazarlamada bizlere yardımcı olsunlar” ifadelerine yer verdiler.

Şevketiye Mahallesi Muhtarı Mustafa Mecir, mahalle meydanına gelen tüccara 1 lira 40 kuruş ile 1 lira 80 kuruş fiyat aralığında satıldığını söyledi. Rekolteden memnun olduklarını belirten Mecir, ancak armut fiyatlarının düşük olduğunu ifade etti. Mecir, maliyetlerin yüksek olması nedeniyle çiftçinin istediği kazancı sağlayamadığını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X