Sevkıyat en kısa zamanda başlayacak

Enerji Bakanlığı, PKK’nın saldırısı sonucu Kerkük-Ceyhan boru hattında petrol akışının durdurulduğunu hatırlatarak, gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını, sevkıyatın en kısa zamanda tekrar başlatılmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Sevkıyat en kısa zamanda başlayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan, PKK’nın 25 Şubat’ta bir kez daha saldırdığı ve petrol akışı yapılamayan Kerkük-Ceyhan boru hattı ile ilgili önemli açıklama geldi. Kerkük-Ceyhan boru hattı üzerinden Irak’tan Türkiye’ye gerçekleştirilen ham petrol sevkıyatının, terör örgütü PKK’nın sabotajları ve alınan geçici güvenlik tedbirleri çerçevesinde 17 Şubat 2016 tarihinde durdurulduğu belirtilen açıklamada, ”25 Şubat 2016 tarihinde İdil İlçesinde bulunan boru hattının 65. kilometresinde terör örgütü tarafından patlama gerçekleştirildi. Petrol akışının durdurulması nedeniyle yangın yaşanmamıştır. Ancak 40 ve 46 inç çapındaki borularda hasar meydana gelmiştir” denildi.

BOMBALI DÜZENEK BULUNDU

Bakanlık açıklamasında, ayrıca güvenlik güçlerinin hat üzerinde birden fazla noktada bombalı düzenek tespit etttiği dile getirilerek, yaşanan gelişmelerin terör örgütünün bölgesel istikrarı ve işbirliklerini hedef almak için her tür girişimde bulunabileceğini ve uluslararası ticaret için büyük bir tehdit olduğunu bir kez daha gösterdiği vurgulandı. Açıklamada, ”Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin en önemli gelir kaynağı olan Kerkük-Yumurtalık petrol hattına yapılan bu saldırılar, terör örgütü PKK’nın bölgedeki Kürtlerin refahı ve geleceği için en büyük engel olduğunu ispat etmiştir. Boru hattında yaşanan hasarın ivedilikle giderilmesi için çalışmalar başlatılmış, hattın güvenliği için de gerekli önlemler alınmıştır. Sevkiyatın en kısa zamanda tekrar başlatılması öngörülmektedir” değerlendirmesinde bulunuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X