Seyahat edenlere beslenme önerileri

Uzmanlar yolculuğa çıkanlara su tüketmeyi, fast food besinlerden uzak durmayı ve porsiyonları küçültmeyi öneriyor.

Seyahat edenlere beslenme önerileri

Uzman diyetisyen Merve Güler, özellikle sık seyahat eden, iş yoğunluğu yüksek, sürekli stres altında olan kişilerin düzensiz ve kötü beslenmesinin kilo kontrolünü de zorlaştırdığını belirtti.

Yolculuğa çıkanlara beslenme önerilerinde bulunan Güler, “Gün içinde ziyaret edeceğiniz yerlere mümkün olduğunca yürüyerek gitmeye çalışın. Dolaşım ve bağırsak sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışabilmesi için günde en az 1,5 litre su içmeye özen gösterin. Gittiğimiz yerlerin yöresel tatlarından mutlaka yemek istiyorsanız, tatlınızı birlikte seyahat ettiklerinizle paylaşabilir ya da aldığınız porsiyonu küçültebilirsiniz” dedi.

AÇIK BÜFELER

Açık büfe kahvaltılardan mümkünse uzak durulması gerektiğini vurgulayan Güler, “Peynir, zeytin, domates, salatalık, yeşillikler, tam tahıllı ekmek, meyveleri içeren Akdeniz tarzı bir kahvaltı tercih edin. Eğer bunları bulamıyorsanız şöyle bir kombinasyon yapabilirsiniz; meyve ve süt yanına omlet ya da sütle tahıl gevreği yiyebilirsiniz. Sucuk, salam, jambon, sosis, pastırma gibi mümkün olduğunca işlenmiş et ürünlerinden kaçının. Protein ihtiyacınızı diğer öğünlere saklayın. Kahvaltının yanında açık çay veya kahve içebilirsiniz tabii şekersiz olmak kaydıyla” diye konuştu.

Fast food besinlerden uzak kalmayı ve bir kupa yeşil çay içmeyi öneren Güler, “Öğün aralarında kayısı, erik ve incir yemek de bağırsak hareketlerinizi hızlandırmaya yardımcı olacaktır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X