Seyirci ekrandan bıktı

Peryön’ün düzenlediği İnsan Kaynakları Zirvesi’nde keyifli bir sunum gerçekleştiren Ali Poyrazoğlu, Olay Çekirge’ye yaptığı özel açıklamada televizyonun düşen kalitesinin tiyatroya yaradığını söyledi.

Seyirci ekrandan bıktı

TİYATRO YENİDEN KEŞFEDİLDİ

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Güney Marmara Şubesi’nin (Peryön) Merinos AKKM’de düzenlediği 14. İnsan Kaynakları Zirvesi’ne konuk olan usta sanatçı Ali Poyrazoğlu, Bursa ziyaretinde Olay Çekirge’ye konuştu. Son dönemde tiyatronun altın çağını yaşadığını düşünen Poyrazoğlu, ‘Seyirci artık televizyon izlemeyi bıraktı ve ekrandan hevesini aldı. Özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar hayatın stresinden tiyatroya, sinemaya, sergiye giderek kurtulmaya çalışıyor. Bu noktada tiyatroyu yeniden keşfetmiş olmaları çok önemli’ dedi. 

ANADOLU KÜLTÜR SANAT ÇÖLÜ

Büyükşehirlerdeki bu canlanmanın Anadolu’da yaşanamadığını vurgulayan Ali Poyrazoğlu, Anadolu’nun kültür sanat konusunda tam bir ‘çöl’ olduğunu belirtti. Ülkemizde çocuk tiyatrosunun doğru yapılamadığının da altını çizen usta tiyatrocu, ‘Çocuk tiyatrolarının bir kısmı dökülüyor. Çoğu pedagojik kurallardan nasibini almamış. Onlara çocukları götürmemek lazım. Ama bu işi hakkıyla yapan tiyatrolarla çocukları tanıştırmak, hayal güçlerinin kapılarının aralanması açısından çok önemli’ diye konuştu. 

Ali Poyrazoğlu, arkadaşımız Rıdvan Demir’in sorularını yanıtladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X