‘Seyit Onbaşı’yı unutturmayacağız’

Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın hatırası Bursa’da yaşatılacak. Balıkesirliler Derneği tarafından yaptırılan Seyit Onbaşı’nın Anıtı, adının verildiği parka dikildi. Anıtın açılı töreni Bursa ve Balıkesir protokolünü bir araya getirdi.

‘Seyit Onbaşı’yı unutturmayacağız’

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Çanakkale cephesinde sırtında taşıdığı 275 kilogramlık top mermisi ile İngiliz Ocean zırhlısını batıran Koca Seyit’in, Balıkesirliler Derneği tarafından yaptırılan 4 metrelik heykeli törenle açıldı. Bursa ve Balıkesir protokolünü bir araya getiren törene; CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammed Müfit Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Havran Belediye Başkanı Emin Aksoy, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“KOCA SEYİT’E VEFA BORCUMUZ YERİNE GETİRİYORUZ”…

 

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kahramanlığı ile adını dünyaya duyuran Çanakkale Zaferi’nin sembolü Koca Seyit’in hatırası ve ona olan vefa borçlarını yerine getirmenin onurunu yaşadıklarını söyledi. Bu toprakların kolay vatan olmadığına dikkat çeken Altepe, “Böyle bir ecdadın torunları olmaktan ve böyle asil bir millete mensup olmaktan gururluyuz. Bu vatan için çok kişi toprağa düştü ve onların fedakarlıklarıyla birlikte bizler de bu topraklarda yaşıyoruz. Onun için ecdadımız ve köklerimizi unutmayacağız. Bizlere bu vatanı bırakan Osmangazi ve Orhangazi’den başlayarak büyük kurtuluş mücadelesi veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları ve tüm şehitlerimize minnettarız. Biz bu ecdadla tarih yazdık. Bu milletin Koca Seyit’in torunlarını olduğunu ve boşuna tarihi yazmadığını en son 15 Temmuz’ta görmüş olduk. Yabancıların hala akıl erdiremedikeri Seyit Onbaşıları unutturmayacağız ve gelecek nesillere aktaracağız. Bu anıt da bunun en güzel nişanesi olacak” diye konuştu.

 

“ÇANAKKALE RUHU SÖNMEYECEK”…

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ise, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Çanakkale’nin unutulmaz kahramanı Seyit Onbaşı ve bu vatan için canını veren tüm şehitlerimiz sayesinde bugün rahat ve konfor içinde yaşadığımızı belirterek, bu konforumuzu onlara borçlu olduğumuzu ifade etti. Çanakkale ruhunun, yaşayacağını, sönmeyeceğini ve gençliği de bu ruhun aşılanacağını vurgulayan Uğur, “Bundan hiç endişemiz yok. Balıkesirliler Derneğini böyle bir projesi olduğunu duyduğumuzda hiç tereddütsüz destek verdik. Seyit Onbaşı’nın heykelini dünyanı en büyük mermer yataklarının olduğu Marmara Adası’nda heykeltraşlar yaptı. Bütün Bursalılara ve Balıkesirlilere hayırlı olsun” dedi.

 

“KOCA SEYİTLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

 

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da, Seyit Onbaşıları, Mustafa Kemal Atatürkleri de unutturmayacaklarını belirterek, “Çok büyük bedeller ödeyerek bu güzel ülkeyi emanet aldık. Bu emanete sahip çıkmak için Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ışığında ülkemizin kurucusu ve kurtarıcılarına sahip çıkağız. Demokrasiyi, cumhuriyeti sonuna kadar savunmak adına Seyit Onbaşı’nın torunları olduğumuzu unutmayarak hepimizin büyük bir mücadele vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, “Çanakkale Savaşı’nın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı’nın adının ve heykelinin Nilüfer’de yer alması, bizim için büyük bir gururdur.  Bu anlamda, Balıkesirliler Derneği’ne yürekten teşekkür ediyorum. Bu park, Nilüfer’de şu an itibariyle sahip olduğumuz 257 parkımızın en değerlisi, en kıymetlisidir”  dedi.

 

“DERNEKLER PROJE ÜRETMELİ”…

 

Balıkesirliler Dernek Başkanı İrfan Göktaş ise, hemşerileri Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı’nın hatırasının Bursa’da yaşatmak için böyle bir proje hazırladıklarını kaydederek, “Dernekler artık kamu kurum ve kuruluşlarına kambur olmaktan çakarak proje üreten sivil toplum örgütü olmak zorundadır. Buz ürettiğimiz projelerle bu konuda örnek bir dernek olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X